Kalsiyum kaynağı: Ahududunun az bilinen faydaları
Ahududu meyvesi içerdiği C vitamini ve kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle ön plana çıkmaktadır. Mayıs ve kasım ayları arasında ülkemizde yetiştirilmekte olan ahudunun insan sağlığına faydaları neler?

Ahududu, gülgiller ailesinden olan bir bitki türüdür.
Genelde ormanların açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır.
Nemli iklime sahip bölgelerde kolayca üretilebilir ve kesilmedikçe kendiliğinden ürer.
Ahududu meyvesi ise parlak kırmızı renkte olup tatlı ve ekşi bir lezzete sahiptir.
AHUDUDU FAYDALARI
- Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
- Yapraklarının usaresi (özü) terletir ve idrar söktürür.
- Tansiyonu düşürür.
- Bağırsakların çalışmasını düzene sokar.
- Kabızlığı giderir.
- Ateşi düşürür.
- Vücuda dinçlik verir.
- Böbrek ve safra kesesi taşlarına, nikriz hastalığına çok faydalıdır.
- Boğaz, bademcik ve göz iltihablarında kullanılır.
- Göz iltihaplanmalarında suyuyla pansuman yapıldığında şifa verir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Ortalığı karıştıran evlilik teklifi

Gel bakalım Yiğit Bulut efendi

“İkinci Habur mu, İkinci Mondros mu?”

Gazeteler, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını nasıl gördü?

İkinci Habur mu ikinci Mondros mu?

Parmağına krem süren vekil gündemde

CHP'li Yavuzyılmaz'dan LGS sonuçlarıyla ilgili çarpıcı iddia

Özgür Özel’e hakkında başlatılan jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki

Spotify'la yaşanan 'Emine Erdoğan listeleri' krizinde yeni gelişme

'Terörsüz Türkiye masalının gerçek yüzü' toplantısı
