Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
8.898

Yumurta çorbası (Avsirk) tarifi

Yumurta çorbası (Avsirk), haşlanmış tavuk suyunda incecik çırpılmış yumurtalardan yapılan bir çorbadır. Peki, ideal yumurta çorbası nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...

Yumurta çorbası (Avsirk) tarifi

Ülkemizin geniş kesiminde tüketilen yumurta çorbası, besleyici ve vitamin kaynağıdır.

Karabiber veya beyaz biber, ince kıyılmış yeşil soğan ve tofu gibi çeşniler isteğe bağlı eklenebilir.

YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 2 diş sarmısak
  • 2 kaşık varsa tereyağı yoksa yarım paket margarin olabilir.
  • Pul biber damak tadına göre ayarlanır.
  • Tuz, bir çay kaşığı kekik
  • iki bardak su

YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) YAPILIŞI

  • Yumurtaları çukur bir kapta çırpalım ve kenarda beklemeye bırakalım. Yağımızı tencereye alıp kızdıralım.
  • Beklemeye aldığımız yumurtaları kızdırdığımız yağda kızartalım. Tencereniz geniş olursa, yumurtalarınız daha iyi kızaracaktır.
  • Yumurta çorbası yaparken püf noktamız yumurtalaların iyi bir şekilde kızarmasıdır.
  • Yumurtalar iyice kızardıktan sonra kaşık yardımı ile yumurtaları parçalara bölelim.
  • Üzerine iki bardak su ilave edelim.
  • Yumurta çorbası için ayırdığımız dövülmüş sarmısaklarımızı, tuz, biber gibi baharatlarımızı ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  • İki taşm kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Yumurta çorbası Çorba