Yumurta çorbası (Avsirk) tarifi
Yumurta çorbası (Avsirk), haşlanmış tavuk suyunda incecik çırpılmış yumurtalardan yapılan bir çorbadır. Peki, ideal yumurta çorbası nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...

Ülkemizin geniş kesiminde tüketilen yumurta çorbası, besleyici ve vitamin kaynağıdır.
Karabiber veya beyaz biber, ince kıyılmış yeşil soğan ve tofu gibi çeşniler isteğe bağlı eklenebilir.
YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2 diş sarmısak
- 2 kaşık varsa tereyağı yoksa yarım paket margarin olabilir.
- Pul biber damak tadına göre ayarlanır.
- Tuz, bir çay kaşığı kekik
- iki bardak su
YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) YAPILIŞI
- Yumurtaları çukur bir kapta çırpalım ve kenarda beklemeye bırakalım. Yağımızı tencereye alıp kızdıralım.
- Beklemeye aldığımız yumurtaları kızdırdığımız yağda kızartalım. Tencereniz geniş olursa, yumurtalarınız daha iyi kızaracaktır.
- Yumurta çorbası yaparken püf noktamız yumurtalaların iyi bir şekilde kızarmasıdır.
- Yumurtalar iyice kızardıktan sonra kaşık yardımı ile yumurtaları parçalara bölelim.
- Üzerine iki bardak su ilave edelim.
- Yumurta çorbası için ayırdığımız dövülmüş sarmısaklarımızı, tuz, biber gibi baharatlarımızı ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- İki taşm kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Erdoğan'ın belediyeleri ele geçirme planı belli oldu: Kimsenin haberi yok!

Süleymancılar cemaatinde 'miras' ve 'cinayet' iddiası !

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hâlâ 'resmen' yaşıyor

Ne Koç, Ne Sabancı... 'Nas Ekonomisi' en çok ona yaradı

İstanbul 19 Mayıs konser ve etkinlik takvimi 2025

İktidarın masasına gelen anketi açıkladılar

Atatürk’ün 1927’deki seri fotoğraf çekimine ait görüntüleri ortaya çıktı

Artık onlara da maaş bağlanacak! Yasal düzenleme yolda

İzzet Ulvi Yönter'in paylaşımları sonrası Türkiye'ye geleceği iddia edilmişti

Galatasaray 5.yıldızı taktı: Okan Buruk yeni hedefi açıkladı
