Yumurta çorbası (Avsirk) tarifi
Yumurta çorbası (Avsirk), haşlanmış tavuk suyunda incecik çırpılmış yumurtalardan yapılan bir çorbadır. Peki, ideal yumurta çorbası nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...
Ülkemizin geniş kesiminde tüketilen yumurta çorbası, besleyici ve vitamin kaynağıdır.
Karabiber veya beyaz biber, ince kıyılmış yeşil soğan ve tofu gibi çeşniler isteğe bağlı eklenebilir.
YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2 diş sarmısak
- 2 kaşık varsa tereyağı yoksa yarım paket margarin olabilir.
- Pul biber damak tadına göre ayarlanır.
- Tuz, bir çay kaşığı kekik
- iki bardak su
YUMURTA ÇORBASI (AVSİRK) YAPILIŞI
- Yumurtaları çukur bir kapta çırpalım ve kenarda beklemeye bırakalım. Yağımızı tencereye alıp kızdıralım.
- Beklemeye aldığımız yumurtaları kızdırdığımız yağda kızartalım. Tencereniz geniş olursa, yumurtalarınız daha iyi kızaracaktır.
- Yumurta çorbası yaparken püf noktamız yumurtalaların iyi bir şekilde kızarmasıdır.
- Yumurtalar iyice kızardıktan sonra kaşık yardımı ile yumurtaları parçalara bölelim.
- Üzerine iki bardak su ilave edelim.
- Yumurta çorbası için ayırdığımız dövülmüş sarmısaklarımızı, tuz, biber gibi baharatlarımızı ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- İki taşm kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
O parmağın sallanacağı öyle çok şey var ki!..
‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ anketinden çarpıcı sonuç!
Resmî Gazete / 10-16 Kasım 2025
Gazetecilere hukuksuz suçlamalar ve Nagehan Alçı
İBB iddianamesi ile ilgili bomba kulis geldi
Kadın, İslam ve bakış açısı
Cumhuriyetin felsefesi ve erdemi
Emrivaki yaptı, AKP, MHP’yi kaybetmemek için 'tamam' dedi
Kılıçdaroğlu, Soylu, İnce, Binali Yıldırım ve Perinçek’i buluşturan düğün
CHP'nin İBB iddianamesi tepkisine MHP medyasından yanıt