Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li vekillerden Erdoğan'ı kızdıracak talep! 'Daha etkin bir Meclis...'

Yerel seçimlerden mağlubiyetle ayrılan AKP'de beklenen değişimin sonbaharda yapılması planlanan olağan kongrede gerçekleşmesi bekleniyor. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra muhalefetin yönelttiği 'Meclis'in etkisi azaldı' eleştirisine katılan bazı AKP'li vekillerin 'Daha etkin bir Meclis çalışması' talebinde bulunduğu öğrenildi.

AKP'li vekillerden Erdoğan'ı kızdıracak talep! 'Daha etkin bir Meclis...'

AKP, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin sonuçlarını masaya yatırmaya ve yenilginin nedenlerini tespit etmeye devam ediyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Haziran ve temmuz aylarında AKP'de kapsamlı toplantılar yapılacak.

Partide değişim içinse sonbaharda yapılması planlanan olağan kongre işaret ediliyor. Kongrenin takvimi de 22 Mayıs’ta toplanacak MKYK’da netleşecek.

AKP'Lİ VEKİLLERDEN 'ETKİN MECLİS ÇALIŞMASI' TALEBİ

Parti yönetimi ve hükümette beklenen değişimin yanı sıra milletvekillerinin Meclis çalışmalarında da değişim beklentisi var. Geçtiğimiz haftalarda grup başkanvekilleri ile bir dizi toplantıda bir araya gelen AKP'li milletvekilleri “Daha etkin bir Meclis çalışması” talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası muhalefetin Meclis’in etkisinin azaldığı yorumlarına bazı noktalarda katılan AKP'li milletvekilleri toplantılarda Meclis’in nasıl daha fonksiyonel hale gelebileceğini tartıştı.

Komisyon çalışmalarının daha kaliteli hale getirilmesi, kanun yapma sürecinde altyapının güçlendirilmesi, daha çok milletvekilinin sürece katılımı, Meclis kürsüsünün daha etkin kullanılması, basın toplantılarının artırılması gibi öneriler dile getirildi. AKP'li milletvekillerinin güncel gelişmeler dışında kendi gündemini inşa edecek faaliyetlere ağırlık vermesi gerektiği konuşuldu. Milletvekillerinin medya ile ilişkisi de ele alındı. Farklı kanalların programlarına katılım sağlanması gerektiği belirtilirken, “Bizi gazeteciler, akademisyenler değil biz temsil edelim” görüşünü dile getirenler oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi AKP