Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

'Ahmet'in Türküsü' filminin yönetmeni Kudret Sabancı'dan açıklama: 'Telif hakkı söz konusu değildir'

Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri izleyicilerle buluşturan 'Ahmet’in Türküsü'nün yönetmeni Kudret Sabancı, şarkıcının ailesinden gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Sabancı, "Tarihsel ve somut olaylar üzerinde hiç kimsenin telif hakkı söz konusu değildir" dedi.

'Ahmet'in Türküsü' filminin yönetmeni Kudret Sabancı'dan açıklama: 'Telif hakkı söz konusu değildir'

Ahmet Kaya'nın hayatını işleyen 'Ahmet'in Türküsü' filmi 4 Mart'ta vizyona girdi.

Daha vizyona girmeden hakkında devam eden telif davası nedeniyle gündeme gelen filme ilişkin, yönetmeni Kudret Sabancı'dan açıklama geldi.

Filmin yönetmeni Kudret Sabancı sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

"Son Şarkı-Ahmet’in Türküsü” isimli sinema filmimiz sonunda izleyicilerle buluştu. Bilindiği üzere, daha önce planlanan gösterim, öncelikle pandemi daha sonra da muhatap kaldığı bir takım hukuki süreçler sebebiyle bugüne kaldı.

Topluma mal olan kişilere ilişkin yapılan filmler maalesef zaman zaman çeşitli spekülasyonlara maruz kalmaktadır. Ahmet Kaya da son dönemde çeşitli şekillerde adları gündeme gelen ve tartışmalara neden olan diğer kişiler de insanlığın, kültürün ve tarihin ortak değerlerine dönüşmüşlerdir.

Bu kişilerin adları, dış görünüşleri, hayatı ve düşünceleri gibi kişiliğine dair unsurları, telif hakları kapsamında değil, kişilik hakları kapsamındadır ve hayat hikayeleri de alenileşmiş durumdadır. Tarihsel ve somut olaylar üzerinde hiç kimsenin telif hakkı söz konusu değildir. Dolayısıyla kamuya açık bilgilerle çekilen bir film için herhangi bir izin gerekmemektedir. Ülkemizde ve dünyada bu konudaki kriterler yeterince açıktır ve bu konuda son derece özenli davrandığımızın bilinmesini arzu ederiz."

Yapım şirketi ve sanatçının ailesi arasında dava konusu olan film hakkında daha önce sanatçının eşi Gülten Kaya'dan filmi ticari bir sömürü aracı olarak gördüklerine ve desteklemediklerine dair açıklama gelmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ahmet Kaya Ahmet’in Türküsü Film Gülten Kaya Sinema