Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

‘Kanun çalan dayı’ olarak bilinen Aytaç Doğan kimdir?

Aytaç Doğan, 6 Ocak 1976 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Türk kanun sanatçısıdır. 13 yaşında büyükbabasının eve getirdiği kanun ile müzik hayatına adım atan Doğan, 14 yaşında İbrahim Tatlıses ile aynı sahneyi paylaştı. Hemen ardından İstanbul'a yerleşerek farklı sanatçılarla çalışma fırsatı buldu. Doğan, sosyal medyada ‘Kanun çalan dayı' olarak bilinmektedir.

‘Kanun çalan dayı’ olarak bilinen Aytaç Doğan kimdir?

Aytaç Doğan, 6 Ocak 1976 tarihinde Bursa'da doğan bir müzisyendir. Müzik kariyerine büyükbabasının getirdiği kanun ile 13 yaşında adım atmıştır. Henüz 14 yaşındayken İbrahim Tatlıses ile aynı sahneyi paylaşmış ve ardından İstanbul'a taşınarak çeşitli sanatçılarla çalışma fırsatı bulmuştur.

Doğan, tek mızrap tekniği ve kendi özgün stiliyle dikkat çekmiş, adını müzik dünyasına duyurmuştur. Mısırlı Ahmet'le tanışması ona farklı kültürlerle buluşma şansı vermiştir, bu nedenle bir süre Arap dünyasında yaşamıştır.

Müzik kariyeri boyunca çeşitli projelerde yer alan Aytaç Doğan, uluslararası düzeyde birçok sanatçıyla işbirliği yapmış ve dünyanın dört bir yanındaki festivallere katılmıştır. 2007 yılında Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek ile birlikte Taksim Trio grubunu kurmuş ve aynı adı taşıyan ilk albümü 1 Ekim 2007'de yayımlamışlardır.

Taksim Trio, 11 Nisan 2013 tarihinde "Taksim Trio 2" adlı ikinci albümlerini müzikseverlerle buluşturmuştur. Aytaç Doğan, geniş repertuarı ve müzikal yetenekleriyle Türkiye ve dünya genelinde tanınan bir sanatçı olarak bilinmektedir.



Haber Kaynağı : 12punto

Aytaç Doğan Kanun çalan dayı