Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kaybedenler Kulübü yönetmeni Tolga Örnek: 'Bu kadar sevileceğini tahmin etmemiştim'

Unutulmaz Türk filmleri arasında yer alan Kaybedenler Kulübü'nün yönetmeni ve senaristi Tolga Örnek, filmle ilgili yıllar sonra bir itirafta bulundu. Örnek, "Çekmeden önce bu kadar sevileceğini tahmin etmemiştim" dedi.

Kaybedenler Kulübü yönetmeni Tolga Örnek: 'Bu kadar sevileceğini tahmin etmemiştim'

12punto.com.tr

Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un hayatlarını konu alan başrollerini Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe'nin paylaştığı Kaybedenler Kulübü adlı film uzun yıllardır replikleriyle gündemden düşmüyor.

485 bin 580 kişi tarafından izlenen Kaybedenler Kulübü'nün devamı niteliğindeki 'Kaybedenler Kulübü Yolda', 2018'de vizyona girmişti.

O film ise 570 bin 373 kişi tarafından seyredilmişti.

Uzun yıllardır ABD'de yaşayan yönetmen ve senarist Tolga Örnek, fenomen haline gelen Kaybedenler Kulübü filmi hakkında konuştu.

'TEMPOYU ARTIRMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'

Örnek, "O seneyi boş geçirmemek için küçük bir film yapalım demiştim. Ama bu benim en popüler filmim oldu. Filmi çekmeden önce 'seyirciyi sıkar mıyız?' sorusunu kendimize hep sorduk. Kurgu esnasında tempoyu artırmak için çok uğraştık. Netice itibarıyla başarılı olduk sanırsam. Çekmeden önce bu kadar sevileceğini tahmin etmemiştim" dedi.

KAYBEDENLER KULÜBÜ KONUSU

Kaybedenler Kulübü, 2010 yapımı komedi-dram türündeki Türk sinema filmi. Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un hayatlarını konu alan film, Tolga Örnek tarafından çekildi ve senaryosu Mehmet Ada Öztekin ile Tolga Örnek tarafından yazıldı.

Türkiye'de 25 Mart 2011 tarihinde 137 kopya ile gösterime giren filmin protagonistleri Kaan rolündeki Nejat İşler, Mete rolündeki Yiğit Özşener ve Zeynep rolündeki Ahu Türkpençe'dir. Film, 1996-2001 yılları arasında Kent FM'de yayınlanan Kaybedenler Kulübü adlı radyo programına dayanmaktadır.

Filmde, Kaybedenler Kulübü adındaki radyo programı ve o radyo programını sunan DJ'ler Kaan ile Mete'nin hayatları anlatılmaktadır. Gösterime girdiği ilk üç gün içinde 65.780 kişi tarafından seyredilerek 666.091 TL hasılat elde etti.

Ayrıca film gösterime girmeden önce, yapımın öncesinden sonrasına kadar film hakkında her şeyi anlatan Kaybedenler Kulübü - Filmin Öyküsü adlı bir kitap yayımlandı.

Eleştirmenlerden olumlu yorumların yanı sıra; açtığı hikâyeleri sonlandırmamak, dönemin politik atmosferini göz ardı etmek, zaman algısına sahip olmamak gibi yönlerden olumsuz eleştiriler aldı.

Ayrıca sinemada erkek egemen bakışı eleştirmek ve cinsiyetçiliğe dikkat çekmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri'nde Altın Bamya ile İzleyici Bamyası ödüllerini kazandı.

Ekim 2017 itibarı ile filmin devam niteliğindeki Kaybedenler Kulübü Yolda filminin çekimlerine Mehmet Ada Öztekin yönetmenliğinde başlandı ve 2018'de gösterime girdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Kaybedenler Kulübü Tolga Örnek Nejat İşler Yiğit Özşener Kaybedenler Kulübü Yolda