Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuru Otlar Üstüne, Netflix'te yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın, sinemalarda büyük ilgi gören ve 76. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyeri gerçekleştirilen "Kuru Otlar Üstüne" filmi, Netflix platformunda izleyiciyle buluştu.

Kuru Otlar Üstüne, Netflix'te yayınlandı

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, Kuru Otlar Üstüne adlı filmi Netflix platformunda yayınlandı. Film, Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaparak izleyicilerle buluştu. Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Senaryosu Ebru Ceylan ve Akın Aksu tarafından yazılan dramatik yapımda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici başrolleri paylaşıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği film, 308 bin 730 kişi tarafından izlenerek büyük ilgi gördü. Hikaye, Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini tamamlayan genç öğretmen Samet'in İstanbul'a atanma hayaliyle dolu yaşamını anlatıyor.

Filmde, Samet ve meslektaşı Kenan'ın aynı evi paylaşırken, Samet'in öğrencilerinden Sevim ile yakın bir ilişkisi vardır. Ancak Sevim'in yazdığı Samet'e olan duygularını dile getiren mektubu başka bir personel tarafından bulununca, ikisi de zor durumda kalır. Samet'in hayatı, Kenan'la birlikte cinsel istismar suçlamalarına maruz kaldığında alt üst olur. Samet, asıl suçlunun Kenan olabileceğinden şüphelenir ve bu durum, arkadaşlıklarını olumsuz etkiler. Samet, suçlamalardan kurtulmak için mücadele ederken köydeki kurallarla da baş etmek zorunda kalır. Ancak yeni tanıştığı öğretmen Nuray, ona destek olabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Kuru Otlar Üstüne Nuri Bilge Ceylan Netflix Merve Dizdar