Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

Metin Arolat kimdir? Metin Arolat neden vefat etti?

Metin Arolat'ın vefat haberi sanat dünyasını derinden etkiledi. Arolat'ın ölümünün ardından hayranları ve sevenleri "Metin Arolat kimdir, neden vefat etti?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte, Metin Arolat'ın hayatı, şarkıları ve yaşamına dair merak edilenler...

Metin Arolat kimdir? Metin Arolat neden vefat etti?

Metin Arolat, önceki gün Kadıköy'de aldığı sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti. Arolat'ın hayatını kaybetmesinin ardından sevenleri ve hayranları Arolat'ın hayatını merak etmeye başladı. Hayatı ve şarkıları araştırılan Metin Arolat, hit şarkılarıyla 90'lı yıllara damgasını vurdu. Ünlü şarkıcının acı haberi sonrası Metin Arolat neden vefat etti sorusu araştırılmaya başlandı.

1995 yılında hem 'Dert Değil' şarkısıyla hem de bu şarkıya çektiği kliple adını duyuran Metin Arolat, ünlü olmadan önce reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Peki, Metin Arolat kimdir, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? İşte, Metin Arolat'ın şarkıları, biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler...

52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat, İstanbul'da sahne aldığı mekanda kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan şarkıcı, hastanede hayatını kaybetti. 

Karavan, Yine Bir Başıma, Kabul Et, Ayrılık Olmaz, Çok Daha Ötesi gibi albümleriyle tanınan Metin Arolat, Sinan Çetin ,Rezzan Tanyeli, Ömer Vargı, Turgay Çokuludağ gibi ünlü isimlere asistanlık yapmıştı. En çok bilinen şarkılarından olan 'Dert Değil' ile geniş hayran kitlesine ulaştı.

METİN AROLAT KİMDİR?

Yönetmen, şarkıcı Metin Arolat 28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Annesi Çerkes, babası banka memuru ve İstanbulludur. Babası Türk Hava Yolları'nın logosunu tasarlayan kişidir.

Babasının büyük dedesi Hasan İzzet Paşa, dedesi ise ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat'tır. Amcası gazeteci Osman Saffet Arolat, kuzeni ise mimar Emre Arolat'tır.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Abisi Demir Arolat trafik kazasında hayatını kaybedince mezuniyetinin ardından yönetmen olmak ve müzik yapmak amacıyla İstanbul’a taşındı.

İstanbul’da ilk olarak Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak iş hayatına başladı.

Çalıştığı bir kısa film Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü aldı. Bir süreliğine Amerika’ya gidip Chicago’da Illinois Üniversitesinde reklamcılık eğitimi aldı. Daha sonra Türkiye'ye dönünce Tarkan'ın klip çekimlerini yapan ekipte çalışmaya başladı.

Yönetmenlikten daha çok sanatçı kimliğiyle tanınan Metin Arolat, Sinan Çetin ,Rezzan Tanyeli, Ömer Vargı, Turgay Çokuludağ gibi Reklam Yönetmenlerine asistanlık yaptı.

METİN AROLAT NEDEN VEFAT ETTİ?

Ünlü şarkıcı Metin Arolat, İstanbul'da bir otelde sahne aldı. Şarkı söylerken fenalaşan Arolat, bir anda yere yığıldı. Kalp krizi geçiren ünlü şarkıcıya kalp masajı yapıldı. Hastaneye kaldırılan Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

METİN AROLAT'IN ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ

1995: Ayrılık Olmaz

 

1998: Yine Bir Başıma

 

2005: Kabul Et

 

2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)

 

2010: Çok Daha Ötesi

 

2014: Karavan

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Metin Arolat Metin Arolat kimdir Metin Arolat eserleri Metin Arolat neden vefat etti Metin Arolat hastalığı