Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
43,4740
Dolar
Arrow
38,1378
İngiliz Sterlini
Arrow
50,4703
Altın
Arrow
4099,0000
BIST
Arrow
9.396

Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'dan yeni kitap: Türkiye Tarımı - Emperyalist Saldırı ve Çözümler

Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'nın tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerilerini kapsayan yeni kitabı "Türkiye Tarımı - Emperyalist Saldırı ve Çözümler" kitabı yayımlandı.

Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'dan yeni kitap: Türkiye Tarımı - Emperyalist Saldırı ve Çözümler

Türkiye Tarımı - Emperyalist Saldırı ve Çözümler kitabı, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı’nın 2012 yılından 2024 yılına değin arasındaki seçme yazılarını içeriyor. Yazılarda iki önemli özelliğin öne çıkarıldığı gözlemlenebilir.

Birincisi; tarımsal üretiminin aktörlerinden özne olarak aile işgücü temelli küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerinin sorunları ve onlara yönelik çözümler konusuna ağırlık verilmesidir. Bu yaklaşım, tarım işletmelerimizin büyük bir çoğunluğunun onlarda oluşmasından kaynaklanmaktadır.

İkincisi de; yine büyük bir çoğunluğun nitelikli ve yeterli gıdaya ulaşamaması sorununa yönelik tespitler ve çözümlere yöneliktir.

Kitap toplam yedi bölümden oluşuyor.

Birinci bölüm, doğrudan tarımsal üretimle ilgi “Tarım Yazıları”nı içeriyor.

İkinci Bölüm, tarımsal üretimin bir kolu olan hayvansal üretimle ilgili. Başlığı “Hayvancılığının Ekonomi-Politiği Üzerine Çözümlemeler”. Ayrı bir bölüm olarak kaleme alınmasının nedeni, hayvansal besinlere bitkisel besinlere göre kitlelerin daha güçlükle ulaşılır olmasından kaynaklanıyor.

Üçüncü bölüm, tarımsal üretimin en önemli çıktısı olan “Gıda Sorunsalı” başlığıyla ele alınmış bulunuyor.

Dördüncü Bölüm, “Tarım ve Kürt sorunu”. Bu bölüm, temelde Doğu Sorunsalı olan Kürt sorunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türkiye Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye ahalisine, din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık itibarıyla Türk denilir" yaklaşımıyla kaleme alınmıştır.

Beşinci Bölüm, “Tarım Dışı Ekonomi-Politik Çözümlemeler” başlığıyla irdelenmiştir.

Altıncı Bölüm, “Bilim ile Geleceği Planlama” başlığıyla kaleme alınan bir denemedir.

Yedinci Bölümde ise “Atatürk ve Tarım” a ilişkindir. Atatürk’ün tarımla ilgili uygulama ve düşünceleri günümüze de ışık tutacak niteliklerini sürdürmektedir. Bu nedenle okurlarımızın bu konuyu bilmelerinde yarar görülmüştür.


Haber Kaynağı : 12punto

Mustafa Kaymakçı
Wodo Network