Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

UGC'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması: 'Türkiye’de gazetecilik mesleğinin onuru ve şerefi kalmamıştır'

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Genel Başkan Ahmet Öz tarafından kaleme alınan metinde, "Türkiye’de gazetecilik mesleğinin onuru ve şerefi kalmamıştır" ifadelerine yer verildi.

UGC'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması: 'Türkiye’de gazetecilik mesleğinin onuru ve şerefi kalmamıştır'

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti (UGC) Genel Başkanı Ahmet Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, yerel ve ulusal basın ile çalışan gazetecilere, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini vurguladı.

Öz, Türkiye'de gazetecilik mesleğinin zor günler geçirdiğini de ifade etti.

Ahmet Öz'ün UGC'yi temsilen yaptığı yazılı açıklama:

"Gazeteciler, halkın sesi, kulağı ve gözü olmalıdır. Tarafsız ve özgür bir şekilde mesleğini icra etmelidir. Ancak, Türkiye’de maalesef yerel ve ulusal basın organları ile çalışan gazeteciler üçe bölünmüştür.

Bunlardan birisi iktidar basını ve gazeteciler, ikincisi muhalefet basını ve gazeteciler, üçüncüsü de halkın sesi, kulağı ve gözü olan, olması gerektiği gibi özgür, tarafsız basın ve gazetecilerdir.

'HALKIN SESİ OLAMADIĞIMIZ GİBİ...'

Bu üçe bölünmeden dolayı gazeteciler, halkın sorunlarını yetkililere duyurmakta oldukça güçlük çekmektedirler. Maalesef halkın sesi, kulağı ve gözü olamadığımız gibi, gazetecilerin sorunları da, bu kutuplaşmadan dolayı, çözülememektedir. Bu üçe bölünme nedeniyle Türkiye’de gazetecilik mesleğinin onuru ve şerefi kalmamıştır.

Özgür ve tarafsız gazetecilik yapmanız gerekir. Her türlü yanlı gazetecilik yapıldığı takdirde, halkımızın sesi, kulağı ve gözü olamadığımız gibi, mesleğimizi de tam manasıyla icra edemiyoruz.

Hem de gazetecilerin sorunlarını çözemiyoruz. Siyasetle bağınızı koparın. Halkın sesi, kulağı ve gözü olun. Gazetecilik mesleğinizi icra edin. Bizler siyasetçi değil, gazeteciyiz.

Türkiye’ de tüm gazeteciler birlik ve beraberlik içerisinde çalışırlarsa, gazetecilik mesleğindeki sorun ve sıkıntılar çözülecektir."


Haber Kaynağı : 12punto

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Ahmet Öz

İlgili Haberler