Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Porsche tarihinin en güçlü otomobili tanıtıldı: Taycan Turbo GT!

Porsche, elektrikli otomobil dünyasında yine bir ilke imza attı ve tarihindeki en güçlü otomobili olan Taycan Turbo GT'yi tanıttı.

Porsche tarihinin en güçlü otomobili tanıtıldı: Taycan Turbo GT!

Alman otomobil üreticisi Porsche, tarih boyunca birçok modeli piyasaya sürdü. Elektrikli otomobil dünyasına diğer Avrupalı markalara göre daha erken bir giriş yapan Porsche, ilk olarak Taycan modelini bizlere sundu. Mission E projesi olarak adlandırılan Taycan, yeni versiyonu ile Porsche tarihindeki en güçlü otomobil unvanını da kazandı.

Dışarıdan bakıldığında normal bir Porsche Taycan gibi görünen model, aslında kaputun altında oldukça farklı bir güç saklıyor. Taycan Turbo GT, size satın alabileceğiniz iki farklı donanım sunuyor.

Normal versiyonundan bahsetmek gerekirse, Taycan Turbo GT ilk olarak tamamen yenilenmiş bir arka motora sahip. Ancak bununla birlikte, aracın motorunda Porsche mühendisleri tamamen yeni bir yarı iletken materyal olan silikon karbür (SiC) kullandı. Bu materyal, kristal yapısı sayesinde elektronların daha hızlı hareket etmesini sağlıyor, böylece daha güçlü bir Taycan elde ediliyor.

Yani, bu yeni yarı iletkenle elde edilen sonuç nedir? İlk olarak, otomobilin standart versiyonunda 780 beygir güç alınabiliyor. Launch Control ile bu güç 1.033 beygire çıkarken, yeni eklenen "overboost" fonksiyonu ile ise motordan 2 saniye boyunca 1.108 beygir güç alınabiliyor.

Bu yüksek güçle, otomobil 0'dan 100 kilometreye 2.3 saniyede çıkabiliyor. Weissach paketi devreye girdiğinde, bu ivme saniyenin onda biri kadar kısalıyor. Ayrıca Weissach paketi ile otomobil, 0'dan 200 kilometreye ulaşmak için 6.4 saniyede gerekiyor.

Porsche'nin dudak uçuklatan yeni canavarı Porsche Taycan Turbo GT şu anda Avrupa'da satışta. Aracın fiyatı ise yaklaşık 250 bin euro civarında değişiyor.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil Porsche