Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Deniz Zeyrek'ten canlı yayında Erdoğan yorumu: Ne zaman 'jübile' yapacak?

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası 2002 yılından bu yana ilk kez 2.parti konumuna düşen AKP'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da son dönemi olmasıyla beraber siyasi geleceği tartışılmaya başlandı. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise, Erdoğan'ın 2028'de sahalara veda edeceğini söyledi.

Deniz Zeyrek'ten canlı yayında Erdoğan yorumu: Ne zaman 'jübile' yapacak?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde 2002'den beri 1. parti olan AKP yüzde 35,49 oy oranı ile 2. parti konumuna düştü.

YRP'nin yüzde 7'ye yükselen oy artışı da siyasette AKP'ye yeni bir "alternatif" yorumlarını getirdi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise, her 20-25 yıllık dönemde siyasette frekansların yenilendiğini belirterek Erdoğan'ın "jübile" yapacağını söyledi.

"AKŞENER'İN VARLIK GÖSTEREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Zeyrek'in değerlendirmeleri şöyle:

"Türk siyasetinde 20-25 yıllık frekans doldu. 2000'lerin başında bir kısmı silindi. Tayyip Erdoğan çıktı, Kemal Kılıçdaoroğlu çıktı, Deniz Baykal 2010 yılına kadar devam etti. Meral Akşener çıktı. Şimdi bir dönem daha kapandı. Kılıçdaroğlu veda etti, Temel Karamollaoğlu büyük ihtimalle veda ediyor. Meral Akşener'in bu seçimden sonra çok da ciddi bir varlık gösterebileceğini düşünmüyorum. 

2002-24 o aradaki 20 yıllık dönem de kapandı. Yeni dönemde bambaşka figürler olacağı kanaatindeyim. Ekrem İmamoğlu bu ülkenin siyasetini domine eden önemli bir siyasi figür olarak karşımızda. 

Mansur Yavaş keza öyle, Özgür Özel öyle. Selahattin Demirtaş içerde olmasına rağmen hala kitleleri etkilediği için öyle. 

"2028'DE SAHALARA VEDA EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Fatih Erbakan da bunlardan biri olarak sahneye çıktı. Beğenin, beğenmeyin kamuoyu oluşturdu ve yüzde 7'ye yakın bir oy aldı yerel seçimlerde. Önceki seçimlerde de 5 milletvekili çıkardı. Bu da yeni dönemin önümüzdeki 20 yılın siyasi figürlerinin bu isimler olduğunu gösteriyor. Ben yeni dönemde de Tayyip Erdoğan'ın da 2028'de sahalara veda edeceğini , jübile yapacağını düşünüyorum. Zirvede bırakmak önemli, ikinci bir isim yok AK Parti'de."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz Zeyrek Fatih Erbakan