Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'nin Ankara anketinden çıkan büyük fark kulislerde konuşuluyor

Mart ayında gerçekleşecek yerel seçim için adaylar çalışmalarını sürdürürken, büyük şehirlerdeki yarış da gün geçtikçe hız kazanıyor. Partiler adaylarının performanslarını görmek üzere anketler düzenletirken, son olarak AKP'nin yaptırdığı Ankara anketinin sonucu ortaya çıktı.

AKP'nin Ankara anketinden çıkan büyük fark kulislerde konuşuluyor

Yerel seçimlere doğru anket şirketleri araştırmalarını hızlandırdı. Kamuoyunun İstanbul'daki seçim sonuçlarına dair anketleri merakla takip ederken, Ankara'da da yarış sürüyor.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan yazısında "AK Parti’nin Ankara’da yaptırdığı anket" diyerek dikkat çeken sonuçları ve AKP kulislerini paylaştı. Babacan'ın aktardığına göre, AKP'nin yaptırdığı anketlerde Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki oy farkının 15 puan civarında olduğu ortaya çıktı.

Yavaş’ın neden tercih edildiği sorusuna verilen yanıtlarda da “sosyal yardımlar” ve “dürüst, güvenilir” başlıkları yer alıyor.

Nuray Babacan'ın AKP'nin Ankara anketine dair aktardığı kulis bilgileri şöyle:

CHP’nin adayı Mansur Yavaş ile AKP’nin adayı Turgut Altınok arasındaki farkın değişmediği ve kapatılmasının da mümkün görünmediği dile getiriliyor.

İlçelerde Etimesgut ve Polatlı’nın CHP’ye geçebileceğini iddia edenler var. AKP’nin kalesi olarak bilinen Mamak’ta sıkıntı olduğu belirtiliyor.

AKP’nin Ankara için yaptırdığı anketlerde Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki oy farkının 15 puan civarında olduğu dile getiriliyor.

Aynı ankette Mansur Yavaş’ın neden tercih edildiğine dair sorular yönetildiği, Yavaş’ın en beğenilen icraatının yüzde 28’le “sosyal yardımlar” çıktığı biliniyor. İkinci tercih edilme nedeni yüzde 8 ile “dürüst ve güvenilir” olmak. Belediye hizmetleri ise bu ikisinin çok gerisinde.

İSTANBUL'DAKİ YARIŞA DAİR NOTLAR

İstanbul’a dair son durumu da yazan Babacan, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Murat Kurum arasındaki oyların başa baş olduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da yarışın sonucunu DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyların belirleyeceğini belirten Babacan, “AK Parti’de yapılan ince hesaplara göre, eğer DEM yüzde 4’ün üzerinde, YRP yüzde 3’ün altında oy alırsa Murat Kurum’un, tam tersi olursa Ekrem İmamoğlu’nun kazanma şansı olacak” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

aday Ankara Anket CHP Ekrem İmamoğlu Etimesgut İstanbul kamu Mansur Yavaş Murat Kurum Turgut Altınok