Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’nin masasındaki İstanbul anketlerinde son durum ne?

Gazetece Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’nin masasındaki İstanbul anketlerini köşesine taşıdı. Babacan, Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’dan 2 veya 3 puan önde göründüğünü, AKP’nin kendi anketlerinde ise durumun halen başabaş sürdüğünü aktardı.

AKP’nin masasındaki İstanbul anketlerinde son durum ne?

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul’da yarışın mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor.

Öte yandan, kamuoyu araştırma şirketleri de anket çalışmalarına devam ediyor.

KARARSIZLAR DAMGA VURDU

Son olarak Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'ye giden anketlerde mevcut başkan CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum'un başa baş olduğunu, kararsız seçmen oranının yüzde 15'lere yükseldiğini aktardı.

Babacan İstanbul ve Ankara'ya dair şunları yazdı:

"Kamuoyuyla paylaşılan anketler, AKP’ye de geliyor. Son dönemde art arda yapılan birkaç anket olduğu, bunlarda İmamoğlu’nun 2 veya 3 puan önde göründüğü, kendi anketlerinde ise halen başa baş durumun sürdüğü iddiası var. Bazı partililer, İstanbul’da kararsız oranının yüzde 15 civarında olduğunu, bunların yarısının ideolojik tercihlerle partilerine döneceğini, kalanların vereceği kararın belirleyici olacağını dile getiriyorlar.

Murat Kurum’un bir türlü yükselmeyen ivmesi için son virajda yeni vaatler ve yeni projeler açıklanacak. Daha önce de yazdığımız gibi bakanlıkların İstanbul ağırlıklı projeleri bu döneme denk getirilerek lanse edilecek.

Atatürk Havalimanı’nın Tekno Parka dönüştürülmesi, geçen hafta açıklanan Haydarpaşa Garı projesi gibi konularla destek verilmeye çalışılıyor."

Ankara’ya gelince. Partideki havada önemli bir değişiklik yok. Mansur Yavaş açık ara önde. Sadece Turgut Altınok’un birkaç puanlık ivme kazandığı bunun da farkı pek etkilemediği ve 13 puan fark olduğu savunuluyor. Ankara ekibi, kampanyada ihmal edildiklerini ve yalnız bırakıldıklarını düşünüyor.

"DAHA İLGİNÇ SAPTAMA İSE..."

Daha ilginç saptama ise Ankara’nın ilçeleriyle ilgili. Başkentte Mansur Yavaş’ın kazanacak olmasının ilçelerde AKP’nin aleyhine sonuç doğurabileceğini söyleyenler var.

Şöyle ki; seçmenin büyükşehirde kime verdiyse, ilçede de onun partisini tercih etme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Bu durumun, Ankara’nın ilçelerinde CHP’nin oy artırması, hatta AKP’deki bazı ilçelerin CHP’ye geçmesine neden olabileceği değerlendiriliyor."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart 2024 Anket Ekrem İmamoğlu İstanbul İBB Murat Kurum Nuray Babacan yerel seçim