Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan'dan yerel seçimde iş birliği açıklaması! Partisinin tavrı ne olacak?

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeye hazırlandıklarını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, diğer partilerle iş birliği konusunda “Teşkilatlardan talep gelirse istisnai olarak değerlendiririz” açıklamasını yaptı

Ali Babacan'dan yerel seçimde iş birliği açıklaması! Partisinin tavrı ne olacak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle bir araya geldi.

T24’ün haberine göre, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde diğer partilerle iş birliği yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya “Teşkilatlarımızdan bir talep gelirse bu talepleri istisnai olarak değerlendiririz” yanıtını verdi.

İş birliği yapılacak partilerin genel merkezlerinin de bu iş birliğine sıcak bakması gerektiğini kaydeden Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"İTTİFAKTAN GELEN BİR YORGUNLUK VAR"

“Bu bayağı zor bir şey, kaç tane yokuş var arka arkaya çıkmamız gereken. Ama iş birliği olsun da bekleyelim gibi durumumuz yok. Kendi adaylarımızı tespit sürecimizi başlattık. 20 Şubat’a kadar süremiz var. Böyle şeyler olursa az sayıda Şubatın ilk haftası olursa olur az sayıda. Bunun tamamen önünü kapatmadık. Çünkü, bir makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok da doğru olmayacağını düşündük. Çok sayıda olacağına inanmıyorum. Şu anda partiler arasında böyle bir iklim yok. Genel seçimlerden, ittifaktan gelen bir yorgunluk var. Partilerin çoğu, ‘zarar verdi, kendimiz olamadık’ diyor. İstanbul’da da, Ankara’da da şu anda kendi adaylarımızı hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın önüne bir alternatif sunacağız. Belki genel seçimlerde bulamadıkları alternatifi sunmuş olacağız. Genel seçimlerde 50+1 mecburiyeti var. Ama yerel seçimlerde bu mecburiyet yok. Onun için vatandaşa ‘bakın mecbur değilsiniz alternatifler var’ diyoruz. Bizim bu tutumumuzun demokrasiyi genişleten ve vatandaşlarımıza çaresizlik hissini azaltan tutum olduğuna inanıyoruz.” 

 “SAADET PARTİSİ GRUBUNU ÖNEMSİYORUZ”

Babacan, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının ardından sandalye sayısı 19’a indiği için Saadet ve Gelecek Partisi’nin Meclis’te birlikte kurduğu grubun düşmesi ve DEVA Partisi’nden Saadet Partisi’ne herhangi bir vekil transferinin düşünülüp düşünülmediği ile ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

“Hasan Bitmez’in vefatıyla hem üzüldük hem de Saadet Partisi’nin Meclis’teki durumuyla ilgili değerlendirme yaptık, onlarla temas trafiğimiz de oldu. Öncelikle şunu söyledik, Saadet Partisi grubunun Meclis’te olmasını çok önemsiyoruz. Saadet Partisi’nin temsil ettiği siyasi çizginin Meclis çatısı altında olması ve o çizginin Meclis’te yüksek bir sesle temsil edilmesi demokrasimiz açısından iyi bir şeydir. Mecliste iki iktidar dört muhalefet grubu var, bunun üçe düşmesini istemeyiz muhalefetin etkinliği açısından. Bunları kendilerine ilettik. Öte yandan milletvekili geçişiyle grubun tamamlanması meselesine gelince. Zaten grubu olan ve milletvekili fazla olan partiler var, eğer o partilerden destek verilirse zaten grupları etkilenmemiş oluyor. O partilerle görüşülmesinin de faydalı olabileceğini de ifade ettik. 

"KENDİ GRUBUMUZU KURMA ÇABAMIZ VAR"

Biz 15 vekille şu anda grup kurma çabasıyla hareket ediyoruz. Meclis’te DEVA Partisi çizgisinde muhalefetin yüksek sesle bulunuyor olması çok faydalı. Bir yandan Saadet Partisi’nin grubunu çok önemsiyoruz ama bir yandan da kendi grup çabamız var. Genel seçimlerin üzerinden henüz altı buçuk ay geçti. Partilerde yeniden yapılanma var, ayrılanlar var epey hareket görüyoruz. Bazıları yerel seçimlerde iş birliği yapar yapmaz onları görmek gerekiyor. Yerel seçimlere kadar bu grup konusunu bizim açısından tabii ki hedefleriz ama daha zor olacağını düşünüyoruz yerel seçimlere kadar ama çabalarımız devam ediyor. Fakat yerel seçimlerden sonra oluşacak tabloya bakıp o noktada meclis içinde yerel seçim sonrası bir hareketlenme söz konusu olabilir. Tabii ki ilkelerimize, duruşumuza uygun, doku uyuşmazlığı olmayacak milletvekilleriyle grub yeteri sayıya ulaşmayı tabii ki arzu ediyoruz.”

“ERDOĞAN, ENFLASYON İLE YÜZLEŞMELİ”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon ile yüzleşmesi gerektiğini belirten Babacan, ekonomi yönetimini de şu sözlerle eleştirdi;

“Yıllarca ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ dedim, ‘Merkez Bankası başkanlarını laf dinlemiyorlar diye görevden aldım’ dedim. ‘Baktım ki, bu yanlış oldu, yeni Merkez Bankası Başkanına, ekonomi yönetimine faizi artırma izni verdim’ dedim, demesi lazım. Bunu açık açık söylemesi lazım. Piyasa, halen acaba ne zaman sabrı taşacak, acaba Merkez Bankası Başkanını ne zaman görevden alacak diye bekliyor. Sayın Erdoğan’ın kaleminin ucu adeta Merkez Bankası Başkanı’nın üstünde Demokles’in kılıcı gibi sallanıp duruyor. Bağımsız olmayan Merkez Bankası Başkanının, kredibilitesi olmaz. Erdoğan’ın samimi yüzleşmesi şart.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Babacan DEVA Partisi iş birliği yerel seçim