Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Bakan Tekin 'tarikat' sorusuna yanıt vermedi: 'Politik değil...'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savunarak, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" demişti. Tekin'in sözleri tepki çekerken kendisine konuya ilişkin sorulan sorulara ise, "Politik değil hukuki bir konu" yanıtını verdi.

Bakan Tekin 'tarikat' sorusuna yanıt vermedi: 'Politik değil...'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savunmuş siyasilerden de konuya ilişkin tepkiler gelmişti.

"PROTOKOL YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TBMM Genel Kurul'da Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe üzerinde milletvekillerinin konuşmalarının tamamlanmasının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şunları söylemişti:

"Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" 

"POLİTİK DEĞİL HUKUKİ"

Bakan Tekin, 2 okul ve bir spor salonundan oluşan Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nin açılışına katıldı. Orada Sözcü TV'nin mikrofon uzattığı Tekin, "Bir basın toplantısıyla açıklarız. Konu politik değil hukuki bir konu" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert tepki gösterdi.

Özel, "Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor." diyerek görevden alınması gerektiğini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özgür Özel TBMM Genel Kurulu tarikat