Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP lideri Özel'den kayyum ve erken seçim açıklaması: 'Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz'

CHP lideri Özgür Özel, kendisi ve 135 milletvekilinin iptal istemiyle yaptığı başvurunun ardından Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Özel, ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor'' ifadelerini kullandı. Özel ayrıca erken seçimi işaret ederek, "Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz" dedi.

CHP lideri Özel'den kayyum ve erken seçim açıklaması: 'Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KAYYUM KARARINA SERT TEPKİ

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumla ilgili konuşan Özel ''Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz'' açıklamasında bulundu. 

AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI

Özgür Özel, grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayarak yeni partililere rozet taktı.

Partisinden istifa eden eski İYİ Parti Antalya Milletvekili  Aykut Kaya CHP'ye katıldı. 

KAYSERİ'DE ŞEHİT OLAN PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI

Özel ''Malesef sabahleyin kötü bir haber aldık Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü iki şehidimiz var, Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

''CANI SAĞOLSUN''

CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını hatırlatarak ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağolsun'' dedi.  

''YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ''

CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin  703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek Erdoğan'a seslendi. Özel, ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız herşeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir''  dedi.

Özel açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: 

"Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken Anayasa'ya göre Erdoğan da Anayasa'ya göre yemin ediyor. Anayasa'ya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KİRİŞLERİ KIRIKTIR''

''Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir'' 

ERSAN ŞEN'E TEPKİ: SANA DA YAZIKLAR OLSUN

CHP lideri ayrıca 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı'nın sahiplerinin avukatlığını yapan Anayasa Profesörü Ersan Şen'e de tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

"Ezgi Apartmanı'nın sorumlularının avukatı, azarlıyor anneleri, 'Bir kırmızı bültenin ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz?' diyor.  Sana da yazıklar olsun kardeşim, sana da yazıklar olsun!"

ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Enflasyonun düşmesi demek fiyatların düşmesi demek değildir. Enflasyon ancak eksi olursa fiyatlar düşmeye başlar. Şu anda TÜRK-İŞ'in hesabına göre açlık sınırı 19 bin lira. Emekliye verilen maaş 10 bin lira. Asgari ücret 17 bin 2 liradır. Yani 3 aydır asgari ücret 1 yıldır emekli maaşları açlık sınırının altındadır. Türkiye Avrupa'da enflasyonu en yüksek ülkedir, dünyada Arjantin ve Suriye'den sonra enflasyonu en yüksek ülke Türkiye'dir. Bu ülkede ekonomi kötü yönetilmektedir. Mürekkep aynı mürekkeptir bu sorunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINDA"

Bu sürece kamuoyu normalleşme süreci dedi katkı verdi. Birileri yumuşama diyor birileri normalleşme diyor. 2024 yılında eğer emekli 10 bin lira alıyorsa asgari ücretliye temmuzda zam yapmama planlanıyorsa staj çıraklık mağdurları ortada duruyorsa şuursuzca müfredat yapılıp kimse dinlenmeden yine kötü bir eğitim sistemi bu ülkeye dayatılıyorsa bunları konuşmak itiraz etmek CHP'nin boynunun borcudur. Normali budur normalleşmenin gereği budur. İnsanlar açken küstüm konuşmuyorum onlarla muhattap olmuyorum miting yapmıyorum sokakları karıştırmasınlar anlayışı bugün işçi sınıfının asgari ücretlilerin beklentisi değildir. Beklenti CHP'nin onların sesini duymasıdır Türkiye'ye duyurmasıdır. Bu süreçte yumuşama ifadesi satın alınınca normalleşme toplumsal destek bulunca partilerin içindeki bazı odaklar bugün ittifak halinde iktidarda olanların içindeki bazı odaklar normalleş olursa bize ihtiyaç kalmaz emeklinin sesini sen de duy. Kavga edelim hükümet bunları etsin muhalefet sussun öyle yağma yok. Normalleşme olursa biz kıyı da mı kalırız normalleşme yumuşamak demek biz otoriter bir iktidarız yumuşarsak düşeriz mutlaka sertleşmeliyiz... Türkiye bir yol ayrımında karar verecek.

"KRİMİNAL TİPLER..."

Birileri yumuşama derken kırmızı çizgilerim var diye bir hat çekip sakın o hattın arkasına saklanıp anayasaya uymamayı kayyum politikalarıyla halkın iradesine el koymayı kırmızı çizgi görüyorsa orada ne yumuşamadan ne normalleşmeden bahsedilemez. Gezi'de hepimiz adına yatan kardeşlerimiz haksız yere orada tutulacaksa birileri anayasaya uymamayı milli bir tutum gibi pazarlayakcaksa o zaman bu millet normalleşmeye verdiği krediyi size tanımaz. Birisi istemiyor diye kriminal tipler genel başkanlarına hakaret ettirip bizimle kavga ettiremezler.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

 

Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet sesini duymayana duyurur kendini görmeyene gösterir önümüzdeki demokratikleşme normalleşme ve mağdura sahip çıkma emeklinin yüzünü güldürme asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur."


Haber Kaynağı : 12punto

KHK AYM Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari Belediyesi Ersan Şen Erken seçim