Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

CHP lideri Özel’den sonra şimdi de DEM Parti’den çağrı: ‘Türkiye derhal erken seçime gitmeli’

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından DEM Parti Eş Genel Başkanları Hakkari’de AKP iktidarına istifa çağrısı yaparak erken seçim çağrısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özel de "Böyle giderse erken seçimi millet ister" açıklamasını yapmıştı.

CHP lideri Özel’den sonra şimdi de DEM Parti’den çağrı: ‘Türkiye derhal erken seçime gitmeli’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’nin kazandığı Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından protestolar devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış 19 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderilirken, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Hakkari’de STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Tuncer Bakırhan, kayyum kararına tepki göstererek, silahlı kolluk güçlerinin sokağa yerleştirildiğini söyledi.

DEM PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Tülay Hatimoğulları ise AKP iktidarını istifaya davet ederek erken seçim çağrısında bulundu.

“Bu gayrimeşru saray yönetimi ve ortağı derhal istifa etmelidir. İstifa etmiyorlarsa Türkiye derhal erken seçime gitmelidir” diyen Hatimoğulları, açıklamasın şu ifadeleri kullandı:

"Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. AKP ve ortağı MHP, artık gayrimeşrudur, gayrimeşruluklarını bir kez daha tescillemişlerdir. Tarihin çöp sepetine geleceklerdir. En son seçimlerdeki matematiksel aritmetiğe baktığımızda halkın desteğini kaybetmişlerdir ve bizden siyasi intikam almaktadırlar. Bu kayyımı bir daha atamalarının nedeni de budur. Bir nedeni de belediyelerin maddi kaynaklarını kendi kaynakları haline getirebilmek ve yandaşlarına peşkeş çekmektir. 

Bu gayrimeşru saray yönetimi ve ortağı derhal istifa etmelidir. İstifa etmiyorlarsa Türkiye derhal erken seçime gitmelidir. Artık Türkiye’de erken seçimin koşulları oluşmuştur ve bizler erken seçim çağrısını buradan Hakkari’den kayyım atadıkları kayyım rejimini buradan genişletmeye çalıştıkları odak olarak seçtikleri Hakkari’den bütün Türkiye kamuoyuna duyururuz. Türkiye derhal erken seçime gitmelidir. Ben burada hepinizi saygıyla sevgiyle selamlarken destek sunan bütün kurumlara Türkiye’den buraya gelen desteğini bizimle paylaşan bütün kurumlarımıza bütün demokrasi güçlerimize devrimci güçlere sosyalistlere partimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum."

ÖZGÜR ÖZEL DE ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 4 Haziran’daki grup toplantısında yaptığı konuşmada erken seçim açıklaması yapmıştı.

Özel, "Böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet, sesini duymayana duyurur, kendini görmeyene gösterir. Önümüzdeki demokratikleşme, normalleşme ve mağdura sahip çıkma, emeklinin yüzünü güldürme, asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur, okumayana bu millet, okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi CHP DEM Parti Erken seçim Hakkari Belediyesi Mehmet Sıddık Akış Özgür Özel Tülay Hatimoğulları Tuncer Bakırhan