Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP, Taksim yürüyüşü için kararlı: 'AKP iktidarı için bir travma…'

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısında konuştu. 1 Mayıs'ta Taksim'den vazgeçmediklerini söyleyen Yücel, "Taksim Meydanı, AKP iktidarı için bir travma" dedi.

CHP, Taksim yürüyüşü için kararlı: 'AKP iktidarı için bir travma…'

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Deniz Yücel, 1 Mayıs'ta Taksim yürüyüşü ile ile ilgili, "AKP iktidarının bir zamanlar “Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına biz açtık” diyerek övündüğü “Taksim Meydanı alerjisi” görüyoruz ki devam ediyor." şeklinde konuştu.

"SANIRSINIZ Kİ AKP İKTİDARINI DEVİRMEYE YEMİNLİ"

Yücel şunları kaydetti:

"Biz Taksim’den vazgeçmiyoruz…Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi. "Biz parti olarak teminat veriyoruz, sorunsuz geçecek" dedi. Peki biz bu güvenceyi verirken; yurt içindeki güvenlik teşkilatının en üstündeki isim bu güvenceyi neden veremiyor?

AKP iktidarının bir zamanlar “Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına biz açtık” diyerek övündüğü “Taksim Meydanı alerjisi” görüyoruz ki devam ediyor. Taksim Meydanı, AKP iktidarı için bir travma…Ne zaman Taksim Meydanı’nda bir topluluk, toplantı ve gösteri hakkını kullansa, bunu kendi bütünlüklerine bir saldırı olarak görüyorlar. Taksim Meydanı’nda toplanan herkes, sanırsınız ki AKP iktidarını devirmeye yeminli…Oysa Taksim Meydanı, hak arayan herkesin istediğinde çıkıp hakkını aradığı bir yer ve AKP de; hak arayanların can güvenliğini sağlamak zorunda olan iktidardır.

"1 MAYIS'A AÇMAKTAN KORKMAYIN"

Ama nasıl? Polisle, Jandarma’yla, TOMA’yla, tazyikli suyla demokratik hakkını kullananlara kuvvet kullanarak değil; toplantı ve gösteri hakkını kullanan topluluklara, Taksim Meydanı’nı elverişli hale getirerek…31 Mart yerel seçimlerinin birinci partisi olarak açık çağrımızdır: Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, “Emekçilerin elini havada bırakmayın.” Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs’a açmaktan korkmayın! "


Haber Kaynağı : 12punto

1 Mayıs AKP Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Yücel Yürüyüş Taksim Meydanı Taksim