Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'deki bazı isimlerle ilgili çok konuşulacak İstanbul iddiası! ‘Kaybedilmesini istiyorlar…’

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) bazı önemli isimlerin yerel seçimlerde İstanbul’un kaybedilmesini istediğin öne sürüldü.

CHP'deki bazı isimlerle ilgili çok konuşulacak İstanbul iddiası! ‘Kaybedilmesini istiyorlar…’

Yerel seçimlere doğru giderken Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) aday belirleme süreci yaşanan tartışma ve istifalar gündeme oturdu.

İstifası en çok konuşulan isimlerin başında gelen Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında istifasının perde arkasını anlatırken Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu adeta topa tuttu.

Yerel seçimlere 2 ayda az bir süre kala, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan’ın kulis haberine göre; CHP’deki bazı önemli isimler 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde İstanbul’un kaybedilmesini istiyor.

"CHP koridorlarını uzun yıllardır soluyan bir isimden duydum bunu. Ne üzücü bir iddiaydı. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği koltuğa oturmak için, İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı” diyen Pehlivan şöyle devam etti;

“Kırgınlıkların, suçlamaların ve istifaların vaatlerden daha çok konuşulduğu bir seçim süreci yaşıyor CHP. Parti içinde hangi cepheden biriyle konuşsam, en büyük ortak noktaları memnuniyetsizlik. İşin daha acı yanı, yaşanan mutsuzluğun kaynağı memleketle değil parti içindeki güç dengesiyle ilgili.”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a yerel seçim sonrası olağanüstü kurultay iddialarını yönelten Pehlivan, "Bu partide 13 sene boyunca kaç seçim kaybedildi? Kim kaybettiği için kurultayı topladı? Bakın, İstanbul’dan Ankara’ya kadar tüm illeri yine alacağız. Ona rağmen kurultaya gitmek isteyenler olacaktır. İşte tüzük orada" yanıtını köşesine taşıdı.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart 2024 Barış Pehlivan CHP Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem İmamoğlu Gürsel Tekin İstanbul yerel seçim