Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Emir: 'Anayasa Mahkemesi, zaman zaman adil kararlar vermektedir'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Yargıtay ve Danıştay'ın iktidara biat ettiğini, ancak Anayasa Mahkemesi'nin zaman zaman adil kararlar verdiğini söyledi. Emir, Anayasa Mahkemesi'nin uluslararası hukuk ilkelerini rahatlıkla ayaklar altına alamadığını, bu nedenle iktidar tarafından "gayri milli" olarak görüldüğünü belirtti.

CHP'li Emir: 'Anayasa Mahkemesi, zaman zaman adil kararlar vermektedir'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye Büyük Miilet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada açıklamalarda bulundu.

Yargıtay ve Danıştay, genellikle biat etme eğiliminde olsalar da, Anayasa Mahkemesi zaman zaman adil kararlar verdiğini söyleyen Murat Emir, "Hukukun izlerini zaman zaman Anayasa Mahkemesi kararlarıyla görmekteyiz. Bu durum, Anayasa Mahkemesi'nin Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Venedik Komisyonu ile ilişki içinde olmasından kaynaklanmaktadır. Uluslararası hukuk ilkelerine saygı gösteren Anayasa Mahkemesi, zaman zaman hukukun kırıntılarını kararlarına yansıtmaktadır" diye kaydetti.

"AİHM İLE VENEDİK KOMİSYONU İLİŞKİ İÇERİSİNDEDİR"

"Üzülerek ifade etmeliyim ki Anayasa Mahkemesi adaletiyle ünlü, anayasayı koruyan, temel hak ve özgürlükleri savunan bir mahkeme olmadığını aktaran Emir, "Özü itibarıyla sarayın atadığı neredeyse bütün kararlarında saraya dikkat eden bir mahkemedir. Türkiye maalesef anayasasız bir devlettir bilerek ve isteyerek anayasasızlaştırılmıştır. Yargıtay, Danıştay biat etti ama AYM zaman zaman adil kararlar vermektedir çünkü AYM Avrupa Konseyi'yle, AİHM ile Venedik Komisyonu ile ilişki içerisindedir" dedi.

Ayrıca Vekil, "Evrensel hukuk ilkelerini rahatlıkla ayaklar altına alamamaktadır. İşte saraydaki muktedirlerin gayri milli yargı dedikleri de odur. Onlara göre Yargıtay millidir çünkü tamamen kontrol altındadır ama zaman zaman sarayın istemediği hak ihlali karaları veriyor diye de AYM gayri millidir" diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi bütçe görüşmeleri Murat Emir TBMM Genel Kurulu