Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’nin ‘ittifaksız seçim’ planı ortaya çıktı! İmamoğlu ittifaksız kazanabilecek mi?

Yerel seçimlere ittifaksız bir şekilde girmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin planı ortaya çıktı. CHP’li bir yönetici, konuyla ilgili “Taban ittifakına güveniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin ‘ittifaksız seçim’ planı ortaya çıktı! İmamoğlu ittifaksız kazanabilecek mi?

Yerel seçimlere doğru giderken siyasi partiler arasındaki ittifak görüşmelerinde sona gelindi.

AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın HÜDA-PAR, BBP ve DSP ile sürdürüdüğü görüşmelerde pürüz çıkmazken, Yeniden Refah Partisi ile yapılan ittifak görüşmelerinin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

MUHALEFETTE İTTİFAK YOK

Muhalefet cephesinde ise ittifak ihtimalleri tamemen ortadan kalktı. İYİ Parti'ye götürdüğü 'iş birliği' teklifi reddedilen CHP'ye, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de ittfak kapılarını kapattı.

Saadet Partisi İstanbul'da Birol Aydın'ı aday gösterirken, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin de ilerleyen günlerde adaylarını açıklamasını bekleniyor.

GÖZLER CHP-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİNE ÇEVRİLDİ

CHP'nin DEM Parti ile görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı ise gelecek hafta belli olacak.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; DEM Parti İstanbul kararını henüz vermedi ama her iki partiden birçok yönetici aday çıkarılmasının büyük sürpriz olmayacağını konuşuyor. Eğer tablo böyle olursa İstanbul’da mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu sadece partisinin desteği ile seçime girecek.

CHP İTTİFAKSIZ SEÇİMDE BAŞARILI OLABİLİR Mİ?

CHP'nin ittifaksız seçimde nasıl bir sonuç alacağı merakla beklenirken, CHP'li bir yönetici partisinin ittifak planını anlattı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Taban ittifakına güvendiklerinin altını çizen CHP'li yönetici, “Her partinin kendi adayını çıkarma hakkı var. Biz bir yerde aday çıkarırken İYİ Parti’ye, DEM Parti’ye güvenerek çıkarmıyoruz. İstanbul zaten bizim yönettiğimiz bir belediye. İmamoğlu şu anda Türkiye’nin en güçlü siyasi figürlerinden biri. Diğer muhalefet partileri aday çıkarırsa tüm seçmenleri o adaylara mı oy verir yoksa başka tercihler mi yaparlar, bunu bilemeyiz. İş birliği görüşmeleri nasıl sonuçlanır bilmiyoruz ama seçmen nezdinde iş birliği, ittifak arayışına engel bir durum yok. Taban ittifakına güveniyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhur İttifakı DEM Parti Ekrem İmamoğlu iş birliği ittifak İYİ Parti yerel seçim