Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu

CHP'nin İzmir'de yarışacak büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yarışacak.

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu

Geçen hafta 200’den fazla adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün İzmir adayı belli oldu. Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 16.30’da İzmir gündemiyle toplandı. Toplantı 3 saat sürdü.

Bu toplantının ardından Parti Meclisi (PM) toplantısına geçilidi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cemil Tugay olmasına karar verildi. 

ÖZEL, MYK ÖNCESİ GÖRÜŞMÜŞTÜ

MYK toplantısından önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Genel Merkez’de bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın isminin öne çıktığı bildirildi. Özel’in, İzmir için düşündüğü isim olduğu savunulan Tugay’ın adaylığının PM’de oylanmasının ardından kesinleşeceği kaydedildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın MYK'da az oy farkıyla adaylığının kesinleştiğini belirten CHP kaynakları, Parti Meclisi'nde kararın değişme olasılığının da bulunduğunu belirtti.

"5'Lİ ÇETENİN ADAYI" OLDUĞU İDDİASI 

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tugay’ın adaylığıyla ilgili iddialar gündeme gelince sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin partiden uzaklaştırıldığını iddia eden Erdem, “Maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur. Bu gece, CHP İzmir Belediye Başkan adayı belirlenmektedir. Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir. Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre ‘iş insanı’, bize göre ‘5’li çete’ olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay şu dakikalarda ‘kesin olarak’ adaylaşmak üzeredir.

Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır? Tunç Soyer, Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak” dedi. Tugay’la ilgili belgeleri olduğunu da söyleyen Erdem, “Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz. Canınıza okurum. Belge paylaşırım” ifadelerini kullandı.

CHP'NİN İZMİR ADAYLARI

CHP'nin İzmir'in ilçeleri için belirlediği diğer belediye başkan adayları şu şekilde:

Aliağa - Çağatay Güç

Balçova - Onur Yiğit

Bayındır - Davut Sakarsu

Bayraklı - İrfan Önal

Bergama - Tanju Çelik

Beydağ - Şakir Başaran

Bornova - Ömer Eşki

Buca - Görkem Duman

Çeşme - Lal Denizli

Dikili - Adil Kırgöz

Foça - Saniye Bora Fıçı 

Gaziemir - Ünal Işık

Güzelbahçe - Mustafa Günay

Karabağlar - Emine Helil İnay Kınay 

Karaburun - Nurşen Balcı 

Karşıyaka - Behice Yıldız İşçimenler Ünsal 

Kemalpaşa - Mehmet Türkmen

Kınık - Sema Bodur

Kiraz - Nasuh Coşkun

Konak - Nilüfer Çınaraltı Mutlu

Menderes - İlkay Çiçek

Menemen - Ömer Güney

Narlıdere - Erman Uzun

Ödemiş - Mustafa Turan

Seferihisar - İsmail Yetişkin

Selçuk - Filiz Ceritoğlu

Tire - Hayati Okuroğlu

Torbalı - Övünç Demir

Urla - Selçuk Balkan


Haber Kaynağı : 12punto

Cemil Tugay CHP İzmir Parti Meclisi Özgür Özel