Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan işçilere tehdit: Ya devlet başa…

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı’ndaki kutlama taleplerine sırt çeviren ve kenti adeta abluka altına alan siyasal iktidar kanadından skandal bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Taksim’e yürümek isterken polis müdahalesiyle karşılaşan işçileri hedef tahtasına oturttu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan işçilere tehdit: Ya devlet başa…

Saraçhane’de toplanarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyen göstericiler tarihi Bozdoğan Su Kemeri’nde polis barikatıyla karşılaştı. Yaşanan arbede sonrası polisin geçit vermediği işçilerin bu yıl da Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapmalarına izin verilmedi. 

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından tehdit niteliğinde bir paylaşımda bulundu.

 

Saral, "Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" sözleriyle işçileri hedef gösterdi.

 

'SİZE DEMOKRASİ ÇOK FAZLA'

 

Saral, işçilerin Taksim’e yürüme haklarını görmezden gelerek ‘vandallık’ suçlamasında bulundu. 

 

“Derdi 1 Mayıs’ı kutlamak olanın yolu Taksim olmamalı…” diyen Saral, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

Devletin uygun gördüğü birçok alanda kutlama yapmayı kabul etmeyeceksin, sırf kaos olsun diye Taksim'i kutsallaştırıp tabulaştıracaksın... Devletin emniyet güçlerine saldıran vandallara ve onların destekçilerine söylüyorum; her defasında demokrasi örneği gösterdiğiniz başta ABD ve Avrupa ülkelerinde bu vandallıkları yapsaydınız sonunuz ne olurdu. Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!


Haber Kaynağı : 12punto

1 Mayıs Taksim Meydanı