Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'den Bahçeli'ye 'Sinan Ateş' çıkışı! 'İktidarın küçük ortağı...'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla ilgili "Teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetini hatırlattı.

DEM Parti'den Bahçeli'ye 'Sinan Ateş' çıkışı! 'İktidarın küçük ortağı...'

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu.

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumu savunan Devlet Bahçeli'ye seslenen Hatimoğulları "Sinan Ateş cinayetini açıklayın önce" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları'nın konuşması şöyle:

"İktidarın küçük ortağı çıktı ve saatlerce bizimle ilgili konuştu, ki Bahçeli zaten DEM Parti'ye Kürt halkına bu ülkedeki demokrasi güçlerine, solculara, devrimcilere küfretmeden dayanamıyor. Hakaret etmediği bir konuşma dahi yok. O dil o üslup zaten bu kürsüye yakışmaz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Ve kayyum için 'yasaldır' diyor. Demokrasi üzerinden demagoji yapıyor ve demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Ey küçük ortak, ey AKP’nin kayyumu ortak sana kalsa AYM’yi de kapatacaksın ne demokrasisi ne insan hakları sen bunları nasıl ağzına alabiliyorsun? Nasıl bunlardan bahsediyorsun bunlara bu kadar uzak olan bir anlayış olarak.

Bize laf atacağınıza bize hakaret edeceğinize, kayyumu meşru göstermeye çalışacağınıza, yasaldır diyecek kadar ileri gitmenize, yasaları çiğneye çiğneye bunu söyleyeceğiniz yere yapacağınız şey Sinan Ateş cinayetini çıkıp açıklamaktır. Bu karanlık yapı yani sizler asla demokrasiden bahsedemezsiniz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki kayyum tartışmalarına ilişkin "Kayyum edebiyatını ağızlarında sakız gibi çiğneyenler unutmasın ki teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir, onurudur, ruhudur. İhanete göz yummak demokrasi değildir. Bun karşılık kayyum atamasına karşı çıkmak ise demokratlık hiç değildir" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

DEM Parti Devlet Bahçeli Hakkari Belediyesi kayyum Tülay Hatimoğulları Sinan Ateş