Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'den kritik İstanbul adayı açıklaması! CHP'den 3 ilçe istediler mi?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, katıldığı bir canlı yayında 'DEM Parti CHP'den 3 ilçe istedi' iddiasına yanıt verdi. İstanbul'un kendileri için özel bir yer olduğunu belirten Doğan, 3 Şubat'taki MYK toplantısını işaret ederek "İnce eleyip sık dokuyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'den kritik İstanbul adayı açıklaması! CHP'den 3 ilçe istediler mi?

Yerel seçimlere doğru giderken siyasi partiler arasında ittifak ve iş birliği görüşmeleri de devam ediyor.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın 'adaylık' çıkışının ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağı merakla beklenirken, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, DEM Parti, CHP'den İstanbul'da Adalar ve Esenyurt'u Mersin'de ise Akdeniz ilçesini istedi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, söz konusu iddiaya yanıt verdi.

Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programına konuk olan Doğan, 3 Şubat'ta partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağını ve en kritik toplantılardan birinin gerçekleştirileceğini belirterek, "İstanbul bizim için de özel bir yer. İnce eleyip sık dokuyoruz" dedi. Doğan, CHP'den Esenyurt, Adalar, Mersin'deki Akdeniz Belediyesi'nin istendiği iddialarını da yalanladı.

"Bizim yaklaşımımız böyle değil. O ilçeyi alalım, bu ilçeyi biz verelim şeklinde değil. Yaklaşımımız, en geniş toplumsal uzlaşıyı nasıl sağlayabiliriz. Nasıl kentleri yönetirken yerel demokrasi anlayışımızı oraya taşıyabiliriz" diyen Doğan şu ifadeleri kullandı:

"Biz böyle bir açıklama yapmadık. Tabii ki birtakım işbirlikleri, güç birlikleri, yan yana gelişler olacaktır. Parti Sözcüsü olarak böyle bir bilgiye sahip değilim. MYK üyelerimiz böyle bir bilgiye sahip değil. CHP'den buna benzer yapılan bir açıklama var mı? Yok."

Doğan, CHP ile yapılan görüşmelere ilişkin, "CHP ile konuşulanlara ilişkin ilgili kurullarımızın yaptığı açıklamaların dışındaki her şeyin spekülatif olduğunu söylemek isterim. Henüz uzlaşı sağlanmış ya da sağlanamamış netleşen bir bilgi olmadığı için kamuoyuyla paylaşılan bir şey yok" değerlendirmesini yaptı.

3 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

Doğan, 3 Şubat'ta partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağını belirterek, "İstanbul bizim için de özel bir yer. İnce eleyip sık dokuyoruz" dedi.

3 Şubat'taki toplantının en kritik Merkez Yürütme Kurulu toplantılarından biri olacağını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Aynı gün, ertesi gün, MYK'nin gündemine ve gidişata bağlı olarak CHP ve diğer siyasi partilerle ilgili kent uzlaşısı komisyonumuz ne karara vardı, güç birlikleri yapmaya dair kararlar alındı mı, bu konu netleşecektir."


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşegül Doğan DEM Parti İstanbul yerel seçim