Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu'ndan güncel emekli aylığı hesabı

Yerel seçim için mitingler gerçekleştiren ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Halk Buluşması'nda yurttaşlara seslendi. İmamoğlu kendisini görmeye gelen kalabalığa emekli aylığı hesabı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan güncel emekli aylığı hesabı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye fazladan verilen her kuruşun bütçeye yük olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan İmamoğlu çarpıcı tespitlerde bulundu. 

İmamoğlu, Bahçelievler'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Burada birlikteyiz, bir aradayız. Kimse kimseye şunu demiyor; 'Sen ne giyersin, inancın ne, nerelisin...' Burası halkın meydanı. Hep de öyle olmaya devam edecek. Bugün nasılsa seçimden sonra da öyle olacak. Hep söylüyorum, bir köy çocuğu eğer doğuyor, büyüyor, eğitimini tamamlıyor ve bir gün İstanbul'a belediye başkanı olabiliyorsa bu yolculuğun bir başka adı var, o da Atatürk Cumhuriyetinin yolculuğu.

Aramızda kalsın, Bahçelievler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Şimdi hem Gülizar Emecan bir Bahçelievlerli ve kadın bir mühendis olarak hem Özgür Çelik hem Bahçelievlerli ve CHP'nin ilk başkanı olarak üçümüz birlikte Bahçelievler'de tarih yazacağız. Bahçelievler, 31 Mart'ta Emine Gülizar Emecan'a, yetkiyi ilk kez bir kadın belediye başkanına verecek. 

"İSTANBUL TARİHİNDE İLK KEZ SEÇİLECEK"

Bu sene İstanbul'da 4 noktada, 4 kadın belediye başkan adayımız var. 4 kadın belediye başkanı İstanbul tarihinde ilk kez seçilecek, göreceksiniz, hep birlikte başaracağız.

Ya be Allah'ın adamı, sen bakanlıksın. Milletin bütçesiyle iş yapıyorsun. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yim. Ben de milletin bütçesiyle iş yapıyorum. Bunların husumeti var ya bu millete her türlü sıkıntıyı verir. Allah korusun bunların husumetinden. Ama ben size söyleyeyim, vız gelir tırıs gider. Biz neleri aşmadık, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarız be kardeşim, şaşarız.

"EMEKLİYE VERİLEN HER KURUŞ BÜTÇEYE YÜK AMA BAŞKA İŞLER YÜK DEĞİL"

Asgari ücretliler ama özellikle emekliler çok büyük sıkıntı çekiyor. Neymiş, emekliye bütçe veremezmiş. Emekliye verilen her kuruş bütçeye yük ama başka işler bütçeye hiç yük değil. 16 milyon emeklinin kalbini kırıyorlar. 

"2001'DEKİ GİBİ OLSAYDI EMEKLİNİN EN DÜŞÜK MAAŞI 24 BİN 745 LİRA OLACAKTI"

Akademisyenler diyorlar ki Türkiye'de 16 milyon emekli var ancak milyonlarca emeklinin maaşı 2001'den beri sürekli değer kaybetti. 2001 yılında en düşük emekli maaş asgari ücretin 1 buçuk katıydı. Yani asgari ücret 100 lira, emeklinin en düşük ücreti 150 liraydı.

Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Asgari ücret 100 lira ama emeklinin ücreti 65 lira. Yani yarı yarıya değer kaybetti. Bakın bugün eğer geçmişteki gibi emekli maaşı olsaydı emeklinin en düşük maaşı 24 bin 745 lira olacaktı.

Emeklinin maaşı senden önce yıllarca bütçeye yük olmadı da şimdi mi oluyor? Hadi oradan! Ekonomiyi batırdılar, mazeret bulamıyorlar. İşin suçunu yarın emekliye yüklerlerse şaşırma. 

"EKONOMİYİ BU HALE GETİREN BİR KİŞİ"

Ekonomiyi çok iyi biliyorlardı. Hatırlayın ne dedi: Faiz sebep, enflasyon sonuç. Hatırlıyor musunuz bakanın biri 2021'de Türkiye uçacak dedi. Evet, uçuyor ama uçurumdan aşağı uçuyor. Bakın bir başka bakan ne dedi? Gözlerimdeki ışıltıya bakın. Ne bakan kaldı ne ışıltı kaldı.

Bu lafları ben söylesem milletin huzuruna çıkamam. Yüzüm kızarır. Ben bunların yüzünün kızardığını görmedim. Ekonomiyi bu hale getiren bir kişi. Yetki sizde, sorumluluk bizde. Bak öyle diyor. Yetki onlarda ama sorumluluk sizde. Bu millet 31 Mart'ta sana öyle bir ders verecek ki...

Bu ders hayat pahalılığını bize dayatanlara 31 Mart'ta tarihin en büyük sandık dersi olacak. 

İşi gücü bırakıp, esas işlerini bırakıp bakanları osu busu, hepsi İstanbul'a koşmaya başladı farkında mısınız? Bir iki hafta içinde o da gelir."


Haber Kaynağı : 12punto

akademisyen AKP asgari ücret Bahçelievler CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı Enflasyon