Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu'ndan 'sporda şiddet' açıklaması geldi: 'Partiler ve siyaset üstüdür'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumu’nda konuşma yaptı. İmamoğlu yaptığı konuşmada spordaki şiddet olaylarına değindi. Son olarak, Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada şiddet olayları yaşanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'sporda şiddet' açıklaması geldi: 'Partiler ve siyaset üstüdür'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumu’nda konuşma yaptı. İmamoğlu, spordaki şiddet olaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

"SİYASİ İRADENİN SPORUN HER NOKTASINA MÜDAHELE ETME ARZUSU VARDI"

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ne yazık ki sporda şiddet konusuna değinmek zorundayız. Kardeşlik ve dostluk demektir spor. On yıllardır spor denildiğinde ülkeler aralarındaki savaşlara bile ara vermişler. İnsanoğlunun yetenekleriyle birbirleriyle olan mücadelenin yaratmış olduğunu muhteşem duyguyu zevkle izlemişlerdi. Maalesef ülkemizde siyasi iradenin sporun her noktasına müdahale etme arzusu vardı. Bu nedenle tüm topluma parti, din, dil ve mezhep ayrımı olmaksızın tarifsiz mutluluk anları yaratan bu olgu yerini ülkemizde gerilime bırakmaktadır.

"SPOR SİYASET ÜSTÜDÜR"

Spor demek fairplay demek barış ve kardeşlik demektir diyen İmamoğlu, "Toplumun maddi ve manevi tüm sorunlarını geride bırakarak mutlu olmalarını o muhteşem olgu kutuplaşma aracı olmaktadır. Buradan da bir çağrı yapmak istiyorum ‘Spor partiler ve siyaset üstüdür kutuplaşmaya gerilime ve şiddete asla izin vermez’ Yapılan sporların tamamı bir oyundan ibarettir. Konulan kurallar zaten hiçbir olumsuzluğa izin vermez konu sadece kuralların doğru uygulanabilmesidir. Özünde spor demek fairplay demek barış ve kardeşlik demektir. Siyaset kurumları olarak sporda bilgiye birikime ve bilime olan inancı topyekûn artırmak zorundayız. Olimpizm felsefesini sporla ilgili her kurumun olmazsa olmaz anayasası haline getirmeliyiz." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Şiddet Spor futbol