Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Fatih Altaylı FETÖ'nün geleceği hakkında tahminlerde bulundu: 'Bir kısmı...'

Gazeteci Fatih Altaylı, ABD'de ölen FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ardından örgütün geleceği hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu. Altaylı, "Örgütün bir kısmı AKP ile barış görüşmelerini tamamlayarak yeniden Türkiye'de organize olurken, diğer kısmı yurt dışındaki varlıkların kontrolü için mücadeleye girecek. FETÖ'cüler arasındaki bu güç savaşında kimin öne çıkacağına iktidar karar verir" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı FETÖ'nün geleceği hakkında tahminlerde bulundu: 'Bir kısmı...'

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Gülen'in ölümünü örgütle ilgili haber ve gelişmeleri duyurmasıyla bilinen Herkül adlı site açıkladı. 

TRT Haber ise Gülen'in ölüm haberini "Tüm ömrü Türkiye Cumhuriyeti'ne kumpas kurmakla geçen, vatan haini, din düşmanı terörist Fethullah Gülen öldü" ifadeleriyle duyurdu. 

Gazeteci Fatih Altaylı ise ABD’de hayatını kaybeden Fethullah Gülen’le ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında bundan sonraki süreçle ilgili tahminlerini aktardı.

BİR KISMI AKP'YE GEÇER

Fatih Altaylı örgütün geleceği hakkında şu tahminlerde bulundu:

“Örgütün bir kısmı AKP iktidarı ile zaten sürdürdüğü barış görüşmelerini tamamlar. AKP’ye yeniden yamanır. Bunun emareleri zaten birkaç yıldır görünüyordu. Örgütün bir kısmı yeniden Türkiye’de harekete geçmiş, organize olmaya başlamıştı. Şimdi tekrar büyük bir süratle her yere sızmaya başlarlar. Uyuyan hücreler hızla canlandırılır. Bir kısmı yurt dışındaki varlıkların kontrolünü ele geçirmek için amansız bir kavgaya tutuşurlar. Örgüt içindeki kavga nedeniyle AKP’ye yamanmayı başaramayanlar muhalefet partilerine yönelirler. Birbirlerini deşifre etmeye başlarlar. Bunların yokluğunda kamuda önemli pozisyonları ele geçiren cemaatlerle yeni kavgalar başlar. Cemaat okullarında okumuş ve şu an AKP’de FETÖ’cü değilmiş gibi bulunanlar, yeniden bağlılık göstermeye başlarlar. Kollara ayrılarak zayıflayan FETÖ’cüler arasında kimin öne çıkacağına ve kimin güç kazanacağına iktidar karar verir. Türkiye Cumhuriyeti’nin köküne kibrit suyu sıkmaya el birliği ile devam ederler.”


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

AKP FETÖ Fethullah Gülen