Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Haluk Hepkon Kırmızı Kedi’ye uygulanan sansüre ilişkin konuştu: 'farklı düşünen gazetecilere yönelik "cadı avlarının' önü açılıyor'

AKP’li Erzurum Belediyesi 6.Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarında Kırmızı Kedi Yayınevine ait bazı kitapların siyasi içerik taşıdığı gerekçesiyle stantlardan kaldırılmasına ilişkin Yayınevi sahibi Haluk Hepkon’dan yeni bir açıklama geldi.

Haluk Hepkon Kırmızı Kedi’ye uygulanan sansüre ilişkin konuştu: 'farklı düşünen gazetecilere yönelik

17 Mayıs'ta açılışı yapılacak olan 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait bazı kitapların stantlara konulmasını yasaklayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı bu karara ilişkin Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Hepkon paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Çok tartışılan "Etki ajanlığı" düzenlemesiyle iktidardan farklı düşünen gazetecilere yönelik "cadı avları"nın önü açılıyor. Erzurum Kitap Fuarı'nda Kırmızı Kedi'nin gazeteci yazarlarına uygulanan sansür korkunç olmasının yanında ilktir. Bu ortaçağ uygulamasını karanlık bir dönemin başlangıcı olarak görmek mümkün.”

Çok tartışılan "Etki ajanlığı" düzenlemesiyle iktidardan farklı düşünen gazetecilere yönelik "cadı avları"nın önü açılıyor. Erzurum Kitap Fuarı'nda Kırmızı Kedi'nin gazeteci yazarlarına uygulanan sansür korkunç olmasının yanında ilktir. Bu ortaçağ uygulamasını karanlık bir…

— Haluk Hepkon (@halukhepkon) May 13, 2024


Haber Kaynağı : 12punto

Haluk Hepkon kırmızı kedi yayınevi kitap fuarı Sansür