Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İmamoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' ve 'Kanal İstanbul' yorumu: 'Oy almak nelere muktedir'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi’nin Açılış Töreni'nde konuştu. İmamoğlu DEM Parti'nin Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddialarına ve AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un 'Kanal İstanbul' sözlerini değerlendirdi.

İmamoğlu'ndan 'Başak Demirtaş' ve 'Kanal İstanbul' yorumu: 'Oy almak nelere muktedir'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi’nin Açılış Töreni'nde konuştu.

İmamoğlu, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un Kanal İstanbul sözlerini ve DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddialarına değindi.

BAŞAK DEMİRTAŞ İDDİALARI

İmamoğlu, Başak Demirtaş iddialarına ilişkin, "Bir başka partinin aday çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili yorum yapmak doğru bir şey değil" dedi.

KANAL İSTANBUL

İmamoğlu, dün Kurum'a sorulan, "Mega projelerden biri de Kanal İstanbul mu?" sorusuna verdiği, "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik. Bunu ifade ettik. İstanbul halkı neyi istiyorsa, neyi bekliyorsa biz de hep onların isteği ve dilekleri doğrultusunda çalışacağız ve bu beklentileri karşılayacak projeler yapacağız. Öncelik sıralaması olacak" yanıtını da değerlendirdi. İmamoğlu, "Oy almak, oy kazanmak nelere muktedir. Milletin dediği oldu." dedi.  

İmamoğlu ayrıca şunları aktardı:

"4-5 ay önce yaptığımız toplu iş sözleşmelerini değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Verdiğimiz hangi katkı varsa, her şeyi artırmak zorundayız. Şu anda ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız. Enflasyonla mücadele ediyoruz. 1 yıldır 3 haneli enflasyonla mücadele ediyoruz." 

İmamoğlu ayrıca, bölgede futbol oynayan çocukların "Messi mi Ronaldo mu?" sorusuna da yanıt verdi. 

İmamoğlu, "İkisi de örnek, ikisi de bu döneme denk geldi. İkisi de çok iyi. Farklı özellikleri var, Ronaldo daha estetik görünüyor. Messi de çok zeki" dedi.

İmamoğlu, "Peki siz hangi takımı tutuyorsunuz" sorusuna "Ben İstanbul'un bütün takımlarını tutuyorum. Türkiye'nin bütün takımlarını tutuyorum" yanıtını verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş DEM Parti Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul Murat Kurum Selahattin Demirtaş