Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsveç'in NATO'ya katılımına onay veren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

İsveç'in NATO'ya katılım protokolü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 346 milletvekilinin katıldığı oylamda 287 kabul, 55 ret oyu kullanıldı.

İsveç'in NATO'ya katılımına onay veren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekillerinin yerlerinden söz almasının ardından grup önerileri görüşüldü.

Öneriye göre, Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile bazı uluslararası anlaşmalar gündemin ilk sıralarına alındı.

İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Genel Kurul'daki oylamada 287 kabul, 55 ret oyu kullanıldı.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ TBMM'DEN GEÇTİ

TBMM Genel Kuruluna sunulan ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi 287 kabul oyuna karşı 55 ret oyuyla kabul edilerek yasalaştı.

Oylamada AK Parti, CHP, MHP ve DEVA Partili milletvekilleri evet oyu verirken İYİ Parti, Saadet, DEM, TİP, YRP, HÜDA-PAR, DP ve DSP milletvekilleri ise ret oyu kullandı.

FİNLANDİYA İÇİN 'HAYIR' OYU ÇIKMAMIŞTI

Genel Kurulda, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

Mart 2023’te Finlandiya’nın katılımı için yapılan oylamada hiçbir siyasi parti grubu ‘hayır’ oyu kullanmamıştı. AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP üyeliğe onay verirken HDP, TİP, BBP, DEVA, DP ve ZP oylamaya katılmamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP genel kurul Görüşme kanun teklifi NATO protokol TBMM Genel Kurulu