Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adayı oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Olağanüstü Seçimli Kongre'de aday olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu aday olacağını duyurdu.

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adayı oldu

İYİ Parti'de yerel seçim sonrası istifa çağrılarının ardından Genel Başkan Meral Akşener bugün yaptığı açıklamada Kongre'de aday olmayacağını duyurdu.

Akşener'in açıklamasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım" dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Dervişoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir. 

Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşılıyorum. 

Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir.

Sürecin, usulüne ve geleneklerimize uygun olarak yürütülmesini temin amacıyla;  

Öncelikle partimizin kurulduğu günden itibaren büyük emekler sarf ederek bugünlere gelmesini sağlayan Kurucu Liderimiz ve aile büyüğümüz Sayın Meral Akşener’i ziyaret edip hayır duasını alacak, sonrasında da değerli dava arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte partimizi TBMM’de temsil eden değerli milletvekillerimizle istişarelerde bulunacağım.

Aldığımız kararın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.

27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım."

ADAY SAYISI 3'E ÇIKTI

Kongre akararı sonrası Günay Kondaz ve Mehmet Tolga Akalın genel başkan adaylıklarını ilan etmişti.

Müsavat Dervişoğlu'nun da aday olmasıyla beraber partide aday sayısı 3'e yükseldi.


Haber Kaynağı : 12punto

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti İyi Parti başkan adayları Meral Akşener