Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kulis: 'Erdoğan, Erbakan'la yeniden görüşecek' iddiası! Tarih bile belli...

Yerel seçimlerde AKP’ye ittifak kapılarını kapatan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği öne sürüldü.

Kulis: 'Erdoğan, Erbakan'la yeniden görüşecek' iddiası! Tarih bile belli...

Türkiye, 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek.

AKP ile iş birliği görüşmeleri tıkanan Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini duyurdu. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki adaylarını 10 Şubat'ta ilan edeceklerini açıkladı.

Ancak kulislerde, kulislerde AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, YRP lideri Fatih Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiası konuşulmaya başlandı.

T24'ten Serkan Demirtaş'ın haberine göre; YRP kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği iddiaları konuşuldu.

AKP ile YRP arasında bugüne kadar birçok görüşme oldu. İki parti, her görüşmenin ardından, yeniden bir araya gelmek konusunda mutabık kaldılar. Bir sonraki görüşmenin tarihini de AKP belirledi. Yapılan son görüşmede de AKP tarafından Yeniden Refah’ın beklentilerinin karşılanamaz olduğu belirtilince, görüşmeler sonlandı.

Bu süreçte YRP’nin AKP’den vereceği destek karşılığında iki büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını talep ettiği, AKP’nin ise karşılığında sadece belediye meclis üyeliği teklifini getirdiği anlaşıldı. Bunun üzerine görüşmeler tıkandı.



Haber Kaynağı : 12punto

AKP Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi yerel seçim Recep Tayyip Erdoğan iş birliği