Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meral Akşener: 'Çağrının ötelenmesi Gazi Meclisimize yakışmaz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de imzalanan ortak bildiriye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener: 'Çağrının ötelenmesi Gazi Meclisimize yakışmaz'

İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan askerler için TBMM’yi ortak bildiri yayımlamaya çağırdı.

BİLDİRİ İMZALANDI

Dervişoğlu’nun sunduğu öneri MHP, AKP ve Saadet Partisi gruplarınca kabul edilirken; CHP ve DEM Parti farklı gerekçelerle haftaya ertelenmesini isteyerek öneriyi reddetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı bildiride PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" denildi.

AKŞENER'DEN MESAJ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de ortak bildiriye atılan imza sonrası "Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZİN ADABINA, EDEBİNE VE CİDDİYETİNE UYGUN DAVRANIN"

Akşener'in açıklaması şu şekilde:

"24 saat içerisinde 12 evladımızı şehit vermek; millî bir meseledir ve millî bir acıdır. Dolayısıyla Türk Milleti'nin millî yasıdır. Suud’ların kralı öldüğünde bile hemen ilan edilebilen yasın, bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması bizim için kabul edilemez. Böylesine önemli ve acı bir olayda; İYİ Parti TBMM Grubumuzun ortak açıklama için yapmış olduğu çağrının ötelenmesi de milletimizin vicdanının sesi olan Gazi Meclisimize yakışmaz.

Buradan iktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir çağrıda bulunuyorum: Türk milletinin iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin. Devletimizin adabına, edebine ve ciddiyetine uygun davranın. Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın.

Ezcümle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışanı yapın!"


Haber Kaynağı : 12punto

bildiri İYİ Parti imza meclis Meral Akşener TBMM