Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Metropoll'ün son anketi ters köşe yaptı: AKP'li yöneticiler sonuçtan memnun

Metropoll Araştırma'nın ağustos ayında yaptığı ankette AKP birinci parti çıkarken, parti yöneticilerinin "Oylar tahminlerimizden daha erken geri dönmeye başladı" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Metropoll'ün son anketi ters köşe yaptı: AKP'li yöneticiler sonuçtan memnun

31 Mart Yerel Seçimleri'nden CHP 47 yıl sonra Türkiye genelinde birinci parti olurken, AKP ise ilk kez ikinci parti konumuna gerilemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tüzük kurultayında yaptığı açıklamada, sıklıklı birinci parti olduklarını yineleyerek, yapılacak ilk seçimde iktidar olacaklarını söyledi.

Ancak, Metropoll Araştırma'nın ağustos ayında gerçekleştirdiği son ankette, AKP'nin yeniden birinci parti olduğu görüldü.

AKP’li kaynaklara göre, ekonomideki zorluklar başta olmak üzere farklı sebeplerle başka partilere oy veren seçmen, 6 ay içinde yerel hizmetlerle ilgili sıkıntı yaşamaya başlayınca emaneten verdiği bu oyları geri almaya başladı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, sonuçlardan memnun olan AKP yöneticileri “partiden kaçan oyların tahminlerinden daha erken bir şekilde geri dönmeye başladığını” savundu.

AKP kurmayları, sahadaki gözlemlerini “Özellikle AK Parti’den CHP’ye veya başka partilere geçen belediyelerde vatandaş şunu gördü: Seçim öncesi verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Talepler çok ama çözüm yok. Seçmen bize bir ihtar vermişti, ama bugün konfor alanının bozulmasından çok rahatsız. Enflasyonda düşüşün başlaması ekonomiye olan güveni artırdı. Vatandaş bir kez daha kime güveneceğini gördü. Muhalefetin çare olmayacağını anladı. Özellikle belediyelerdeki akraba atamaları nedeniyle vatandaş kızgın” şeklinde anlattı.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Metropoll Araştırma metropoll yerel seçim Anket