Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

‘MHP 1 Temmuz’da provokasyon yapacak’ iddiası

MHP ve Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yapmış olan Avukat Mehmet Taşedelen, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü görülecek olan Sinan Ateş cinayeti duruşmasına ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Avukat Taşdelen, CHP lideri Özgür Özel’e çağrı yaparak “Yapması gereken korumalarını arttırmak” dedi.

‘MHP 1 Temmuz’da provokasyon yapacak’ iddiası

MHP İstanbul İl başkan yardımcılığı ve ülkü ocakları genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan ülkücü camianın yakından tanıdığı Avukat Mehmet Taşedelen, MHP’nin 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü görülecek olan Sinan Ateş cinayeti duruşmasında provokasyon yapacağı iddiasını gündeme getirdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin, 1 Temmuz'daki duruşmada MHP'nin hazır bulunacağını bildirmiş ve “MHP mezkur davanın 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak duruşmasında mutlaka hazır bulunacak, karanlık oyunlarla ve bu oyunların figüranlarıyla Türk yargısının huzurunda hesaplaşacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

Avukat Mehmet Taşdelen, TELE1 kanalındaki “Kayıtdışı” programında “MHP’den yapılan açıklamalar neticesinde adliyeye bir yığılma yapılacağını düşünüyorum” dedi. 

‘MHP TEŞKİLATLARI YIĞILMA YAPACAK’

Avukat Taşdelen, aldığı duyumu şöyle anlattı:

“MHP teşkilatlarından, ülkü ocaklarından illerden ilçelerden otobüslerle bir yığılma yapılacağı iddiası var. Duruşmanın görüleceği Sincan Cezaevi şehrin dışında açık alanda bir yer. Duruşma salonları da hemen onun önüne yapılmış. Duruşma salonuna ulaşmak için iki toprak yol var burayı geçerek ulaşıyorsunuz. Eğer bu yollar insanla doldurulursa duruşma salonuna ulaşmak mümkün olmaz. Ankara Valiliği toplanan gruba biraz yol verirse duruşma salonuna mağdur avukatları bile giremez. Hatta Ayşe Ateş, Selma Ateş bile gidemez. 

Birkaç sanığın itirafçı olacağı yönünde iddia var. Eğer dışarıda nümayiş koparılırsa içeriye yani duruşma salonuna da MHP yönetiminden birkaç kişi giderse itirafçı çıkmayabilir. Sanıklara güven gelebilir.”

‘ÖZGÜR ÖZEL KORUMA SAYISINI ARTTIRMALI’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın CHP lideri Özgür Özel’i hedef alan “Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen, sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz” sözlerini hatırlatan Mehmet Taşdelen, CHP Genel Başkanı Özel’e şu çağrıyı yaptı:  

“Bir provokasyon yapılacağının mesajı da verildi. ‘Memnuniyetle haddini bildiririz’ demenin arkasında bu var. Nasıl haddini bildirecekler, söz söyleyerek mi haddini bildirecekler? Özgür Özel’in yapması gereken korumalarını arttırmak. Belli bir siyasi krize mahal vermemek için güvenli ortamlarda bulunmak. Elini kolunu sallayarak değil daha güvenlikli olarak Sincan’daki duruşmaya gitmeli. Evet bence duruşmaya gitmeli ama güvenliği arttırarak.”


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş CHP Genel Başkanı Özgür Özel Devlet Bahçeli Mehmet Taşdelen