Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Muharrem İnce'den 'CHP'ye katılır mısınız' sorusuna dikkat çeken yanıt!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. AKP'nin İstanbul ve Ankara'da doğru aday çıkardıklarını belirten İnce, İYİ Parti için "İYİ Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer" yorumunu yaptı. İnce'nin "CHP’ye katılmanız söz konusu olabilir mi?" sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti.

Muharrem İnce'den 'CHP'ye katılır mısınız' sorusuna dikkat çeken yanıt!

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özel’i ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DOĞRU ADAYLAR TESPİT EDİYORLAR”

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan İnce, AKP’nin 2019’daki yerel seçimlerden ders çıkardığını ve bu seçimlere çok iyi hazırlandığını gördüğünü söyledi.

İnce, "AK Parti çok iyi hazırlanıyor. 2019’da büyük hatalar yaptılar. 'Pontus' dediler, İmamoğlu’nu VIP’e almadılar. Bu seçimde hiç hata yapmadıklarını görüyorum. Doğru adaylar tespit ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL VE ANKARA'YA EN İYİ ADAYLARI KOYDULAR"

Murat Kurum’un İBB adaylığın değerlendiren İnce, “Bence en iyi adayı koydular İstanbul’a” diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Turgut Altınok için de “Altınok da doğru bir isim. Mansur Yavaş’a göre doğru. Ülkücü oyları paylaşırlar” yorumunu yaptı.

"İYİ PARTİ İYİ BİR KAYBETTİREN OLACAK BU SEFER"

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti’ye de değinen İnce, "Buğra (Kavuncu) kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İYİ Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer" diye konuştu.

"'BENİ İBB’YE ADAY YAP' DİYEN, KAMUOYUNUN TANIDIĞI BİRİSİ VAR"

CHP ile iş birliği konusunda kapıyı açık bırakan İnce, gerektiği durumda 81 ilde kendi adaylarını çıkarabileceklerini de söyledi.

Kamuoyunun tanıdığı bir ismin kendisine ‘Beni İBB’ye aday yap’ dediğini söyleyen İnce, “İsim veremem ama 'Beni İBB’ye aday yap' diyen, kamuoyunun tanıdığı birisi var. İstiyor muyum bunu yapmak? Hayır, istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“ONURLU BİR İTTİFAK İSTİYORUZ”

İnce, “Nasıl bir ittifak arzuluyorsunuz?” sorusuna “Onurlu bir ittifak. Biz gidip CHP’ye “Şunu ver” demeyeceğiz. Öyle bir talebimiz yok” yanıtını verdi.

“ÖZGÜR BEY’LE BAŞ BAŞA BİR KONUŞALIM”

İnce’nin “CHP’ye katılmanız söz konusu olabilir mi?” sorusuna verdiği yanıt ise şöyle oldu;

“Onu isteyenler de var, istemeyen de var. CHP’de en az kimler var artık? Atatürkçüler. Onlar gittiler ve kenarda kaldı. O noktalara (katılım) gelmedik henüz. Özgür Bey’le baş başa bir konuşalım”


Haber Kaynağı : 12punto

İsmail Saymaz Memleket Partisi Muharrem İnce İYİ Parti iş birliği yerel seçim