Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Murat Yetkin'den 'Beyaz Saray' yorumu: 'Erdoğan iyi ki gitmemiş'

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gideceği açıklanan ABD ziyaretine ilişkin kaleme aldığı yazısında, "İyi ki gitmemiş" ifadelerini kullanarak, "Türkiye’nin NATO dahil siyasi çıkarlarına hizmet eden bir eylem olmayacaktı" dedi.

Murat Yetkin'den 'Beyaz Saray' yorumu: 'Erdoğan iyi ki gitmemiş'

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapması beklenen ziyaretin ertelenmesine işaret ederek, "İyi ki gitmemiş. Bunu Türkiye’nin dün imzalayıp yürürlüğe aldığı F-16 satış anlaşmasıyla alakası nedeniyle söylemiyorum. Savunma kaynaklarından aldığım bilgilere göre zaten bir gecikme yoktu, 'takvimine uygun olarak' ilerliyordu" diye yazdı.

Erdoğan'ın Beyaz Saray'da İsrail'i kınama, Filistin'e sahip çıkma fırsatı bulabileceğini kaydeden Yetkin, "Belki de Biden ve ekibi bu ihtimali dikkate alarak o davetten çoktan pişman olmuştu. Ama muhtemelen o fırsat bir işe yaramayacağı gibi Türkiye’nin NATO dahil siyasi çıkarlarına hizmet eden bir eylem olmayacaktı" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Murat Yetkin Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO ABD Senatosu beyaz saray