Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özel’den 14 Şubat göndermesi: Erdoğan Sevgililer Günü’nde gitti Sisi ile kucaklaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Mısır Devlet Başkanı Sisi’yi ziyaret eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesini, “Erdoğan, Sevgililer Günü’nü Sisi ile buluşarak kutladı. Erdoğan Sisi ile barışmayı defalarca reddetmişti. ‘Onunla aynı masaya oturmam’ demişti. Sevgililer Günü’nde gitti Sisi ile kucaklaşıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Özel’den 14 Şubat göndermesi: Erdoğan Sevgililer Günü’nde gitti Sisi ile kucaklaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’nin Etimesgut adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu, ilçe seçim koordinasyon ofisi açtı. Açılışa CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Etkinlikte CHP’nin bazı Ankara milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe de yer aldı. CHP’li yöneticiler, açılışa gelen yurttaşlara seslendi. Seçim otobüsü üzerine ilk gelen isim Erdal Beşikçioğlu oldu.

Çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, “Atatürk’ün şehri Ankara’da Atatürk’ün ilçesi Etimesgut’u marka bir kent yapacağız” dedi.

"ÇÖZÜM SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİKTE"

Sokak sokak yurttaşlarla buluştuklarını belirten Beşikçioğlu, çözülmemiş sorunları bildiklerini söyledi ve “Sorun varsa çözüm sosyal demokrat belediyecilikte, birlikte yönetmekte, şefaff ve hesap verebilir olmakta” diye konuştu.

‘7-24 çalışacaklarını’ belirten Erdal Beşikçioğlu, hedeflerinin sosyal belediyecilik olduğunu ve Etimesgut’un gelecek 30 yılı planladıklarını söyledi.

"BU DÜNYADA HESAP VEREMEYEN ÖBÜR DÜNYADA DA VEREMEZ"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 5 yıl geçirdiklerini hatırlatarak, “Benim yanımda rant için koşanları görmediniz. Halk için hep birlikte çalıştık. 4 binden fazla ihalemizi canlı yayınladık.

Hesap veriyoruz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Başkaları gibi ‘Ben hesabı öbür dünyada veririm’ demiyoruz. Bu dünyada hesap veremeyen öbür dünyada da veremez. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ felsefesini, Ankara kaldırımlarının dibine kadar gömdük” diye konuştu.

"ONA BAKINCA KAHRAMAN TÜRK POLİSİNİ GÖRÜYORUM"

Yavaş’ın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuştu. Aday belirleme süreçlerinin geride kaldığını hatırlatan Özgür Özel, sokağa çıkmanın sırası geldiğini dile getirdi.

Etimesgut’un gelişen ancak ‘birileri tarafından kıymeti bilinmeyen’ bir ilçe olduğunu ifade eden Özel, Erdal Beşikçioğlu’nu şu sözlerle övdü:

“CHP’nin yönettiği kentlere yatırım geliyor, kentler güzelleşiyor. Etimesgut’a bunu yapmaya geliyoruz. Etimesgut’u, Ankaralı kimliğine sahip çıkan, elinin değdiği yeri değiştiren, halkın sevdiği birisine teklif ettik. O da kabul etti. Ona bakınca ben bir Ankara sevdalısı, suçlulara göz açtırmayan, kahraman Türk polisini görüyorum.”

"HALKÇI BELEDİYECİLİĞİN TÜM GEREKLERİNİ YAPMAYA SÖZ VERİYORUZ"

Özel, “Hizmet yaparken nasıl bir adalet duygusu olduğunu, çalmadığını herkes gördü. Şimdi bu namuslu belediyeciliği ödüllendirme zamanı. Mansur Yavaş’ı örnek olarak bütün Türkiye’de anlatıyorum” dedi.

Devlet Bahçeli’nin Turgut Altınok ile görüşmesinde kullandığı ifadelere yanıt veren Özgür Özel, “Geçen sefer onun sözünü dinleseler, et yardımı, üniversitelilere sıcak yemek yardımı, kırsal kalkınma yoktu. Altı okun her birine sahip çıkarak cumhuriyetçiliğin kıymetini bilerek ve halkçı belediyeciliğin tüm gereklerini yapmaya söz veriyoruz” dedi.

“SEVGİLİLER GÜNÜNDE SİSİ İLE KUCAKLAŞIYOR”

Bugün 14 Şubat, bugün Sevgililer Günü. Bugün birbirini seven herkese, eşlere, sevgililere günleri kutlu olsun. Herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş. Sevgililer Günü’nü orada kutluyor. Bakın Tayyip Beye, ‘Sisi ile barışacak mısın’ dendiğinde şöyle demişti: ‘Sisi ile beni çok barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum.

Etmem de. Neden, işte bundan dolayı. Halkın yüzde 52 oyunu almış bir Mursi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir anti demokrat ile karşı karşıyayız. Onunla aynı masaya oturmam. Ben demokratım. Ben böyle bir kişi ile asla görüşmem. Her şeyden önce onun bir defa genel af ile içerideki herkesi dışarı çıkardığımı görmem lazım. Ben uluslararası platformda şu anda darbeci Sisi’yi Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum, kabul etmiyorum. Aynı masada oturmadım, asla da oturmayacağım.

Oturursam kendimi inkar ederim. Oturursam ben demokrat olamam. Oturursam ben insan olamam.’ Sevgililer Günü’nde gitti, Sisi ile kucaklaşıyor. Ama bir gerçek var. Biz yıllardır ona ‘Devletlerarası küslük olmaz, Sisi ile görüş’ dedik. ‘Büyükelçiyi çektin hadi, geri yolla’ dedik. ‘Orada çalışanlara yazık, öğrencimize yazık, bu kadar ihracat yapanımıza yazık, işverenimize, müteahhidimize yazık’ dedik.

Dinlemedi, şimdi kendi ilişkisi gereği barışıyor ama bunca yıldır bu kadar eziyet çektirdiklerinin de vebali üstünedir. Biz, devletlerarasında küslük olmayacağını, tepki gösterecekse göstermesini, arayı bir an önce düzeltmesini söylediğimizde bize, ‘Hain, darbeci, darbeci sever’ diyordu. Bugün darbeyi yapan ile sarılmış, poz veriyor. Bugüne kadar söylediklerinin her birisini inkar edip, doğru yola gelmiştir ancak Sevgililer Günü’nde sarılmak da beyefendiye yakışır.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara CHP Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Mansur Yavaş Özgür Özel