Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi: Çok sert Muhsin Şentürk açıklaması!

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'u ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Özel, Muhsin Şentürk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanması hakkında "31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değil" dedi.

Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi: Çok sert Muhsin Şentürk açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

DERVİŞOĞLU: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN MESELELERİNE DEĞİNDİK

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Sayın Özgür Özel partimizi ve beni ziyarete geldiler. Kendilerine teşekküre diyorum. Heyetlerimizle birlikte uzun bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin bütün meselelerine değindik. Üzerinde karşılıklı görüşlerimizi de paylaştık. Kendisiyle biz TBMM'de grup başkanvekili olarak çalışıyorduk. Orada da verimli çalışmalar yapıp önemli işlere imza attı. Bundan sonraki süreçte de görüşmelerimiz yine devam edecek. 

Bu ziyaretin önemli bir başlangıç olduğunu söyleyemem, biz bir başlangıç arayışı içinde değiliz. Birliktelik arayışındayız."

ÖZEL: MUHALEFETE MUHALEFET ETMEYECEĞİZ

Özgür Özel'in açıklamarından öne çıkanlar şöyle;

"İYİ Parti ve CHP'nin ilişkisi hem karşılıklı nezaket ve işbirliği içerisinde ilerledi. 

Bu önemli görevde başkana başarılar diliyorum. Biraz önce başkanımızın söylediği gibi kişisel hukukumuz da hem eskilere hem de çok başarılı bir yaşanmışlık sürecine dayanmıştır. Seçim bölgelerimiz komşudur. Meclis'te mevkidaş olarak grup başkan vekili olarak buluştuk. Zaman içinde aramızda gelişen diyalog, karşılıklı samimiyet, birinin söylediğini gözünden anlayacak kadar iyi bir zemine taşındı. Birbirimizle hiçbir çelişki yaşamadığımız gibi pek çok sıkıntıyı, krizi yaşanmadan aşılmasına katkı sağlamış bir geçmişimiz var. İki genel başkan olarak yollarımızın yeniden kesişmesinden dolayı onur duyuyorum. 

Grubu bulunan iki siyasi parti olarak ilişkilerimizi yürüteceğiz. Halkın yararına konularda birlikte olmaya devam edeceğiz. Muhalefete muhalefet etmeyeceğiz."

SORU-CEVAP

Emniyette yaşanan Ayhan Bora Kaplan krizine yönelik gelen soruya Dervişoğlu, "Dünkü grup konuşmasında bir değerlendirmede bulundum. Bu tür şeyler siyasi partilerin genel başkanları tarafından telaffuz ediliyor ama muhalefet partile ne olup bittiğine dair sıhhat derecesi yüksek bilgiye sahip değil. Dolayısıyla eksik bilgiyle yanlış yorum yapmamaya özen göstermem lazım. Bir de beni tanıyorsunuz önemli sorulara ayaküstü cevap vermekten azami ölçüde uzak dururum. Diğer atamayla alakalı benzer atamalar Türkiye'de ilk kez yaşanmıyor. Dolayısıyla bu tür atamalardan olan şikayetlerimizi de sıklıkla ifade ettik ama böyle bir atama da bizim açımızdan sürpriz olma özelliği  taşımıyor. Hükümeti ve onun başındaki zatı bu konularda özen göstermeye davet ediyorum" yanıtını verdi.

"MESELE FEVKALADE YANLIŞTIR"

Özel, emniyetteki kriz ve Yargıtay Başkanlığı seçimlerinden çekilen Muhsin Şentürk’ün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanması hakkında "AKP ve MHP arasında yaşanan meselenin kendisi neyse; bir gerilim mi, bir pazarlık mı, bir karşılıklı restleşme mi. Bu bir fillerin boğuşması ama altta adaletin ezilmesi. Anaların ezilmesi, evlatların ezilmesiyle sonuçlanıyor. Bugün Ayşe Ateş'in yüreğindeki yangın, Sinan Ateş'in evlatlarının, babalarını keybettikleri sürece ilişkin tek beklentileri birtakım kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler. Sonra üstü kapalı atılan tweetler, üstü kapalı yapılan beyanlarla iyice kriminal bir hikayeyi iyice güçlendiriyor. Yapılan atama 37 tur Papa seçimine dönen bir yüksek yargı seçiminde iki liderin görüşmesinden sonra adayın birinin çekilip başka bir makamı talep etmedi, ve o adaya giden oyların bir nereye yönlendirileceğine ilişkin bir inanç hakimdi. Ama bu dayatmaya ya Yargıtay’da oy kullananlar uymadılar ya da adayı çekelim ama arkadaşlar bildiğini yapsın dedi birileri. Ve Yargıtay’daki sonuç Erdoğan’ın beklediği gibi olmadı ama yaptığı atama maalesef 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değildir. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut Anayasa’yı ihlalde ısrarcısınız demek. Nasıl normalleşecek bu ülke? Herkes aklını başına alsın. Huzur içinde yaşayacaksak adalete güven duymamız lazım. Bu şartlarda, mahkemeye güvenin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Mesele fevkalade yanlıştır. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanının bir an önce açıklama yapması lazım" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Özgür Özel