Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den 14 ve 28 Mayıs itirafı! 'Özeleştiri yapmak gerekirse, Altılı Masa'nın...'

31 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendiren CHP lideri Özgür Özel, 14 ve 28 Mayıs seçimlerine ilişkin çarpıcı bir itirafta bulundu.

Özgür Özel'den 14 ve 28 Mayıs itirafı! 'Özeleştiri yapmak gerekirse, Altılı Masa'nın...'

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri’ni geride bıraktı.

Kesin olmayan sonuçlara göre seçimde yüzde 37.77 oy oranına ulaşan CHP, Türkiye genelinde birinci parti konumuna geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonuçlarını Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya değerlendirdi.

Olası bir erken seçime ilişkin konuşan Özel, "Bir dahaki seçimde hatta yapmazsak yüzde 100 iktidarız. Bunun bir ayağı yerel yönetimler" dedi.

14 ve 28 Mayıs’taki seçim sonuçlarıyla ilgili itirafta bulunan Özel, “14 Mayıs bir özeleştiri yapmak gerekirse Altılı Masa'nın müşterek ve münferit hatalarından dolayı kaybedildi. 14 Mayıs’ı ve 28 Mayıs’ı Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar hayır biz kaybettik” ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü;

"AKP medyası hep neyle uğraştı, Özgür Özel lider değil, CHP’de şu çekişme var, ben hep ne dedim ‘avuçlarını yalarlar’ neden 1 Nisan’da zafer geliyor bunlar hezimet geliyor diye bekliyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Güçlü bir muhalefetin ne başarabileceğini biliyorlar. CHP’de kavga yok, Muhalefetle de kavga etmedik etmeyeceğiz. Eskişehir’deki milli irade hırsızlığı vardı üç kere gittim. Milli irade hırsızı kazansaydı çatlardım. Çok önemli bir başarı. Öbür taraftan Balıkesir vardı, bunların hepsine yerine hak yerini buldu. Ama isimlerini anmam. Onlar muhalefette muhalefete muhalefet yapılmaz. İktidarla uğraşacağız hep beraber. Muhalefette biz yüzde 38’iz diğerlerini yok edelim gibi bir hesabım olamaz. Partileri ne AYM kapatabilir ne diğer partilerin liderleri. Partileri kaparsa millet kapatır. Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim. Ama biz hep birlikte ve ayrı ayrı yaptığımız hatalarla insanların 31 Mart yaşadığı sevinci mahrum ettik, kusurumuzu görüyoruz, bir daha onlara öyle bir üzüntü yaşatmamaya yemin ettiğim için genel başkan adayı oldum ona inandırdığım için genel başkan oldum insanları inandırdığımız için cam tavanı tuzla buz ettik."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Özgür Özel seçim sonuçları yerel seçim