Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den İstanbul'daki seçim sonuçlarına dair açıklama. 'Açık ara fark atacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlere kısa bir süre kala SÖZCÜ TV'de Liderler Özel programında soruları yanıtladı. Özel programda genel başkanlık seçiminden, 'para sayma' görüntülerine, İstanbul'daki oy oranlarından, Hatay ve Lütfü Savaş'ın adaylığına kadar pek çok önemli konuya değindi.

Özgür Özel'den İstanbul'daki seçim sonuçlarına dair açıklama. 'Açık ara fark atacağız'

Özel canlı yayında CHP'deki Genel Başkanlık seçimine dair açıklamalarda bulundu. 'Aktif başkan değişikliği ilk kez milyonların gözü önünde oldu' diyen Özel şöyle konuştu:

Demokrasi açısından kazanç oldu, değişimimizi güzel bir şekilde tamamladık.

Bana '31 Mart seçimlerini bekle genel başkanlık zaten sana geliyor' dediler ancak ben böyle bir şeyi beklemedim.

İzmir'de yaptırdığımız anketler de çok büyük oranda değişim gerekli çıkınca böyle bir yola adım attık.

Partinin çok sesliliği kargaşa gibi algılanabiliyor ancak bu partimizin kültüründe var.

Sürecin geldiği noktadan memnunum, son 10 güne gelirken ben yaşadığımız değişim sürecinden mutluyum. Değişim adına çok önemli bir adım attığımızı görüyorum. CHP'de bütün aday adaylıkları yöntemleri tartışıldı ve uygulandı.

İyi bir yoldayız ama dört dörtlük bir durumda değiliz. Bundan sonraki belediye başkanı adaylarını biz seçmeyeceğiz, belediye başkanlarına karnelerini göndereceğiz. 

ÖZGÜR ÖZEL 'PARA SAYMA' GÖRÜNTÜLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in 'para sayma' videosunu hatırlatması ve "neden her şeyin bu kadar belli olduğu bir konuda Erdoğan bu videoyu bu kadar etkili bir şekilde kullanıyor, neden CHP bir şey yapmıyor" sorusuna Özel şu yanıtı verdi:

Öyle bir şeyi başardığını düşünmüyorum, Tayyip Erdoğan üstünlüğü almaya çalışıyor. 1,5 ay önce seçmenin karşısına çıktım ve "Erdoğan benimle farklı başlıklar üzerinden kavga etmek istiyor" dedim "onunla kavga etmeye varım ama emekliller için çiftçiler için fındık narenciye üretecisi için onunla kavga edeceğim" dedim.

Bunu söylediğimde, insanlar ekonomi konuşun Tayyip Erdoğan'ın gündemine neden takılıp kalıyorsunuz diyorlardı. Samsun'da başına gelenleri gördünüz meydanın 3'te birini dolduramadı. Emeklilere seslendim benimle mücadele ederseniz hakkınızı alacağım dedim. Hemen her gün yeni kişilere ulaştık. Tayyip Beyin dolduramadığı meydanları doldurmaya başladık. 

Meydanlarda hesap yapıyorum, insanlara alım güçlerinin düştüğünü gösteriyorum. 

Ben her gittiğim yerde emeklilileri konuştuğum için şu anda gündem emeklilere döndü.

-Videoda görünen kişiler çıkıp açıklama yapmadı ve insanların kafasında bu sorulan dönüp duruyor. Halkın gündemi yine boş tencere ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu söylem işe yaramadı  sorusu üzerine Özel şu yanıtı verdi:

Eğriye eğri doğruya doğru konuşalım, 6'lı masa 11 ay boyunca mutabakat metni ve aday kim diye konuştu ardından masadan kalkma konuşuldu ancak boş tencere konuşulmadı.

Montaj video son bir aya damga vurdu. İletişim konusunda eksiğimiz vardı, bu sene onu yapmadık. İnsanlar adayımızı terör örgütü ile ilişkilendirdi, o zaman için pozitif kampanya bu tarz montaj videoları yener dendi ve eski genel başkanımız da o dönemde bu söylemlere inandı ve o şekilde devam etti.

Biz sahada bu para sayma ve olumsuz başka haberleri sorduruyoruz ve bununla ilgili dönüşler alıyorum sokağın nabzı geçim derdinde.

Görüntünün il binası satın alma görüntüsü olduğu anlaşılıyor, orası AKP'li bir avukatın ofisi olduğu anlaşılıyor ve biz o avukatla ilgili soruşturma açılsın diye başvuruda bulunduk. 

Tayyip Bey siyaseten bu görüntüleri kullanmak için soruşturma açılmasın diye uğraşıyor.

Seçim sonucuna etki ettiğini söyleyen bir tane araştırmacı yok, bunun son derece meşru bir iş olduğu görülüyor. 

İSTANBUL'DA AÇIK ARA FARK ATACAĞIZ

İstanbul için bu seçimde bizdeki anketler geçtiğimiz seçim gibi öyle yüzde 0,1 gibi farkla değil açık ara farkla bitiyor. Geçen seçimde Binali Yıldırım'ın saat 7.00'de seçim sonuçlarını kabul ettiği kadar bir farkla sonuçlanacağını düşünüyorum.

Ankara'da seçim şimdiden bitti demek olmaz ama genel olarak gelen haberler Ankara'da Mansur Yavaş'ın farkı açarak bir sonuç alacağı yönünde.

Ankara'da 10'un üzerinde bir belediye alacağımız görülüyor. Belediye meclisi çoğunluğu konusunda da çok iddialıyız. Mansur beyin Ankara'ya daha çok hizmet etmesi için Ankaralıların meclis seçiminde CHP'ye oy vermesini ve mecliste çoğunluğu sağlamasını sağlamalarını bekliyoruz. Aynı çağrıyı İstanbul için de yapıyoruz.

HATAY VE LÜTFÜ SAVAŞ AÇIKLAMASI

-Lütfü Savaş kararı çok zor verildi, ancak son zamanlarda yaptığımız anketlerde ve Gökhan Zan gelişmesi ardından adayımızın öne çıktığını görüyoruz.

CHP'ye oy versinler Lütfü Savaş'a yapılan eleştiriler varsa Lütfü bey özeleştirisini yapsın ancak bu saatten sonra orada AKP'nin kazanması çok üzücü olur.

Hatay halkının ferasetine inanıyorum. Orada bir takım ruhunun seçmeni ikna etmekte olduğunu görüyorum. 

"GÖKHAN ZAN BİZDEN TALEPLERDE BULUNDU"

O süreçte TİP'in adaylaştırdığı arkadaş; önce İYİ Partiliydi. Sonra bize geldi önce Büyükşehir olmazsa Defne o olmazsa Arsuz talebinde bulundu. Ben Lütfü abiyle çok iyi geçinirim dedi.

Sonrasında 6 Şubat'ta protestoları organize etti. Ben gözlerimle gördüm bunu. Bir grubu almış acayip bir hal içerisindeydi. Ben sonradan sonradan ne olduğunu anladım ve bir insan neden bu hale gelsin dedim. 

Mesela canın çok yanar yaparsın anlarsın bunu ama deprem felaketinin birinci yıl dönümü, AK Partili bakan alanda protesto ediliyor (ki ben onu da ayıpsadım), çok haklı şekilde insanlar isyan ediyorlar ama orada insanları bizim peşimize yönlendirmesi, Ekrem İmamoğlu'nun peşine Lütfü Savaş'ın peşine yönlendirmesi... 

Zaten diyorlardı siz onu bir de Hataylılara sorun. Sonradan sonradan ortaya çıktı.

SANDIK GÜVENLİĞİ

İstanbul'da sandık güvenliği sorunumuz yok. Türkiye genelinde de bir sorunumuz yok. Yerel seçimler sandık güvenliği konusunda partimize göre  genel seçimlere oranla daha kolay. Çünkü iddialı olduğumuz yerde partimiz güçlü. Örgütün dışında adaylar da sahada. Bizim bütün hazırlıklarımız tamam. İktidar kanadı her şeyi yapabilir. Bunlar böyle şeylere tenezzül edebiliyorlar


Haber Kaynağı : 12punto

Anket genel başkanlık İzmir seçim CHP değişim