Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim öncesi kulisler hareketlendi: İstanbul'da İmamoğlu ve Kurum'a karşı iki aday daha gelecek!

Yerel seçimlerde İstanbul için iki partinin daha aday çıkaracağı iddia edildi.

Seçim öncesi kulisler hareketlendi: İstanbul'da İmamoğlu ve Kurum'a karşı iki aday daha gelecek!

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Yerel seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

AKP, 2019’da kaybettiği megakenti yeniden almak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına Murat Kurum’u aday çıkardı. Yarışın 2 aday arasında geçmesi beklenirken, iki partinin daha İstanbul’da aday çıkaracağı öne sürüldü.

Gazete Duvar’ın kulis haberine göre, özellikle AKP’den oy alabilecek partilerin çıkaracakları adaylar ve yürütecekleri kampanyalar özel önem taşıyor. Bu noktada yeni hamleler son genel seçimde Millet İttifakı içinde yer alan iki partiden bekleniyor.

'3. YOL' VURGUSU

2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da aday çıkararak 103 bin oy alan Saadet Partisi bu seçimde daha iddialı bir aday ve güçlü bir kampanya yürütmeyi planlıyor. Partililer son aylarda sıkça kullanılan ‘3. yol’ ifadesine gönderme yaparak, “O bahsedilen 3. yol biz olacağız” diyor. Saadet’in İstanbul adayının bu ay sonunda açıklanması planlanıyor.

AKP tabanından oy alma potansiyeli olduğunu söyleyen Demokrat Partililer de İstanbul’da aday çıkarmak için son hazırlıklarını yapıyor. 

Demokrat Parti’de seçim sürecine dair, “2019 seçimlerinin ilk turu 13 bin oyla kazanıldı. Demokrat Parti 22 bin oy almıştı. Önümüzdeki seçimde İstanbul’da aday çıkarmamızın İmamoğlu’na katkısı olacağını düşünüyoruz. O nedenle muhalefet içinde partiler birbirine karşı daha çok saygılı olmalı” uyarısı yapılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Saadet Partisi yerel seçim Demokrat Parti