Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim yenilgisi sonrası AKP'de 'değişim' belirsizliği: 'Erdoğan bunu yapar mı?'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AKP'de değişim olması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bu değişimi gerçekleştireceği yönündeki kulislerini aktardı.

Seçim yenilgisi sonrası AKP'de 'değişim' belirsizliği: 'Erdoğan bunu yapar mı?'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yapılan MKYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapıyor. Seçimlerde alınan sonuçların her yönüyle değerlendirileceği ve gereğinin yapılacağını söylüyor."dediği yazısında AKP'deki değişim olması gerektiğine vurgu yaptı.

"ERDOĞAN AKP'YI BURADAN ÇIKARIR MI?"

Selvi şunları söyledi:

“İçimizde değerlendirmelerimizi yapacağız. Bayrak değişimine gideceğiz” diyor.

Parti yönetiminde ve kabinede yapılacak olan değişim, ‘Seçimlerde verilen mesajı aldık’ demenin ilk adımı olarak görülüyor.

Erdoğan, seçimlerin hemen ardından yapılan MYK toplantısında da “Başta ben olmak üzere bu masanın etrafındakilerin hepsi sorumlu” demişti. AK Parti’de güçlü bir değişim beklentisi olduğu bir gerçek. Bunun geciktirilmeden yapılması gerekiyor.

AK Parti’nin karşı karşıya olduğu durum öyle bir iki küçük değişiklikle giderilecek bir sorun değil. Parti yönetiminde ve hükümetin kadrolarında, politikalarında, siyaset tarzında, söyleminde, toplumu anlama konusunda köklü değişikliklere ihtiyaç var. Erdoğan bunu yapar mı? Yapar.

Erdoğan, AK Parti’yi buradan çıkarır mı? Çıkarır. Ama tabii ki beklenen değişiklikleri gerçekleştirirse. Yoksa büyük bir hayal kırıklığı yaşanır."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri AKP değişim