Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Siyasi partileri hedef alan Mustafa Destici’nin ‘FETÖ övgüleri’ yeniden gündeme geldi

Çok sayıda siyasi partiyi terör örgütü PKK ile ilişkilendiren Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici’nin geçmişte Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik söylediği övgü dolu sözler yeniden gündeme geldi.

Siyasi partileri hedef alan Mustafa Destici’nin ‘FETÖ övgüleri’ yeniden gündeme geldi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit oldu.

Son 20 günde 21 askerin şehit olması Türkiye’yi yasa boğarken, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici skandal bir paylaşımın altına imza attı.

Destici, kendisine ait X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda çok sayıda muhalefet partisini hedef gösterdi.

Siyasi partileri PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olmakla suçlayan Destici, “Terörün, başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir” dedi.


“FETÖ ÖVGÜLERİ” YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Sosyal medyada büyük tepki alan paylaşımı sonrası Destici’ye FETÖ övgüleri hatırlatıldı.

BBP liderinin 15 Temmuz’daki darbe girişiminden önce Gülen'e destek veren açıklamaları yeniden gündem oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Destici’nin bir toplantıda, “Net olarak şunu da söyleyeyim tabi ki ben Hizmet hareketini bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunu daha önce de söyledim hele ki silahlı terör örgütü. O zaman ortada silahların olması lazım, örgüt üyelerinin olması lazım, militanların olması lazım” dediği açıkça duyuluyor.


DESTİCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Destici’nin skandal paylaşımına siyasilerden tepki gecikmedi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'nin X platformundaki paylaşımını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

"SEN KİMSİN MUSTAFA DESTİCİ?"

Sözcü TV yayınında açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise Destici’ye seslenerek, “Hain arıyorsan, terörist arıyorsan aynaya bak” dedi.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

"Sen kimsin Mustafa Destici? Hain arıyorsan, terörist arıyorsan aynaya bak Mustafa Destici. Yüreğimiz yanıyor, evlatlarımız şehit olmuş, analar ağlıyor, çocuklar ağlıyor, babalar ağlıyor. Adamların yaptığı alçaklığa bakar mısınız? Şehitler üzerinden utanmadan bize diyorlar ki 'Siz taziye mesajı yayımlamaya utanmıyor musunuz?' Hadsiz adamlar!"


Haber Kaynağı : 12punto

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici