Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Soylu’nun dokunulmazlık hamlesinin haber değeri yok!

Soylu’nun 'dokunulmazlığım kaldırılsın' talebi, iktidar medyasında yer almadı. Soylu’nun çatıp durduğu muhalif medya ve MHP’nin gazetesi Türkgün de olmasa...

Soylu’nun dokunulmazlık hamlesinin haber değeri yok!

Adı birçok karanlık iddiayla gündeme gelen eski bir İçişleri Bakanı’nın ‘Dokunulmazlığımı kaldırın’ talebinde bulunması, dünyanın her yerinde haberdir diye düşünebilirsiniz. Ama ‘demokrasilerin 5.gücü’ sayılan medyanın büyük ölçüde iktidarın eksenine girdiği Türkiye’de değil.

Eski İçişleri Bakanı ve halihazırda AKP İstanbul Milletvekili olan Süleyman Soylu, dün milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapmıştı. Soylu, TBMM’ye sunduğu dilekçesinde "Hakkımda görev dönemimize ait TBMM'de herhangi bir konuda fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, muhtelif tarihlerde mesnetsiz karalamalar ve iftiralarla dokunulmazlık zırhına sığınarak korunduğumu ifade edip bu şekilde kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirmişlerdir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu dilekçeyi duyurduktan sonra konuya ilişkin Halk TV'ye de konuşan Soylu, dilekçesi için "Karnımdan hiç konuşmadım, çok açık yazdım" dedi ve “Bu açık bir dilekçe açık bir başvuru. Zamanı yok. İstedikleri zaman hangi bilgi ve belge ile gelirlerse açığım demek. Biz namusumuzu yolsa bulmadık” ifadelerini kullandı.

Muhalif medyadan ise genel olarak bu hamleye ‘blöf’ ve ‘Erdoğan’a rest’ yorumları geldi. Peki ya medyanın geri kalanı?

TÜRKGÜN VE TÜRKİYE GAZETESİ İSTİSNA

Soylu’nun dokunulmazlık talebi Sabah, Hürriyet, Yeni Şafak, Akşam, Milliyet, Posta ve Takvim gazetelerinde haber olmadı. Üstelik bu durum sadece yazılı basın için geçerli değil. Soylu’nun hamlesi bu mecralara ait internet sitelerinde de haberleştirilmedi. Hatta yandaş basının amiral gazetesi olan Sabah gazetesinde son girilen Soylu haberinin tarihi neredeyse aylar önce.

Peki istisnalar yok mu? Var.

Türkiye gazetesi ise istisna oldu. Gazete, birinci sayfasının en altında kutu haber olarak yer verdiği habere ‘rest’ başlığı atmasıyla dikkat çekti.

Akit gazetesi de Türkiye gazetesi gibi birinci sayfasında küçük de olsa duyurduğu haber için ‘Soylu’dan hodri meydan’ başlığı attı.

MUHALİF MEDYA DA OLMASA...

Bu dokunulmazlık hamlesine haber değer atfeden medya kuruluşları ise Soylu’nun ezelden beri kavga ededurduğu muhalif medya oldu.

Cumhuriyet gazetesi haberi verirken Soylu’nun bu dilekçeyi vermeden hemen önce “Haysiyet celladı alçaklar… Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi… Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz” ifadelerini kullandığını hatırlattı.

BirGün gazetesi ise haberi birinci sayfasında ikinci manşet olarak duyurdu. Dokunulmazlığın kaldırılması talebinin hukuki bir karşılığı olmadığını vurgulayan gazete, “Soylu kimi tehdit etti” diye sordu.

YENİ BİR DİLEKÇE ÖNERİSİ GELDİ

SözcüTV’de gündemi yorumlayan gazeteci Deniz Zeyrek de habere ilişkin benzer bir yorum yaptı ve Soylu’ya dikkat çeken bir öneride bulundu:

Soylu'nun Meclis kapandıktan sonra dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesini 'Şov' olarak değerlendiren Zeyrek, 'Dokunulmazlığın kaldırılması için Meclis’e değil savcılığa dilekçe verirsin. Süleyman Soylu bunu bilmiyor mu?' dedi.

Zeyrek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 'Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’den çıkmasından hemen önce yapılan görüşme hakkında soruşturma açılsın diye dilekçe versin. Bir mafya lideri bir sürü şey anlattı, adamı susturmayı tercih ettiler. O iddiaların hiçbiri araştırılmadı. O iddialar hakkında savcılığa dilekçe versin.'


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Süleyman Soylu İçişleri bakanı TBMM Başkanlığı Sabah Gazetesi