Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKP'nin merkez kurulları toplandı: Güçlü bir komünist partiye ihtiyaç artıyor

Türkiye Komünist Partisi, merkez kurullarının arka arkaya gerçekleşen aylık toplantılarının tamamlandığını belirterek kamuoyuna açıklama yaptı.

TKP'nin merkez kurulları toplandı: Güçlü bir komünist partiye ihtiyaç artıyor

Türkiye Komünist Partisi (TKP) merkez kurullarının ülke siyasetine dair güncel gelişmeleri değerlendirildiği toplantıları tamamlandı.

Toplantılarda, işçi sınıfı siyasetinin güncel ihtiyaçları ve TKP’nin gelecek dönem siyasi yol haritası ele alındı.

"TKP'NİN YEREL SEÇİMLERE DÖNÜK HAZIRLIKLARI FARKLI DÜZEYLERDE GÖZDEN GEÇİRİLDİ"

Toplantılara ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“İktidar bloğu içinde yaşanan ve kendisini zaman zaman yerlilik-millilik ve Batıcılık, kimi zaman ise Türkçülük ve İslamcılık arasındaki bir çatışma olarak ortaya koyan geriliminin güncel boyutları üzerine tartışıldı. AKP iktidarı tarafından yönetilmesi zorlaşan bu düzen içi çatlakların toplumun geniş bir kesimini düzen içi dengelere odaklanmaya sevk ettiği değerlendirmesi yapıldı.

Toplumu bu düzen içi çatlakların sonuçlarına dair beklentiye sokarak hareketsiz kalmasına neden olan ve emekçileri çok yanlış bir taraflaşmanın parçası haline getirerek bölen ve birbirine karşı düşmanlaştıran bu gelişmelerin karşısında komünistlerin sözlerini daha sert söylemesi gereken bir dönemin açıldığı tespit edildi.

"YEREL SEÇİM" İDDİASI

Toplantılar boyunca TKP’nin yerel seçimlere dönük hazırlıkları farklı düzeylerde gözden geçirildi. TKP’nin yerel seçim kampanyasının komünist belediyeciliğin propagandası ile sınırlı kalmayacağı, TKP’nin siyasi iddiası doğrultusunda genel seslenme ve müdahalesini de kapsayacağı gündem edildi.

TKP’nin seçimlere iddialı gireceği yerelliklerin ve adayların belirlenme sürecinin noktalanması yaklaşırken, seçim kampanyasının içereceği siyasi vurguları ve seçim sloganını belirlemeye dönük çalışmalar devam ediyor.

Türkçülük ve İslamcılık üzerinden şekillenmekte olan yanlış siyasi kutuplaşmanın bir süredir Türkiye’yi dağıtma ihtimaline dikkat çeken Türkiye Komünist Partisi, seçimlerin ardından derinleşmesi beklenen ekonomik krizin sonuçları da tabloya eklendiğinde önümüzdeki günlerde güçlü bir komünist partiye duyulan ihtiyacın artacağını görüyor. Bu kapsamda TKP örgütlerinin güçlendirilmesine dönük örgütsel adımlar da toplantıların gündemleri arasında yer aldı.”


Haber Kaynağı : 12punto

siyaset Türkiye Komünist Partisi TKP yerel seçim