Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777
/siyaset/video-cami-imami-imamogluna-yapilan-elestirilere-sert-yanit-verdi-20959

Cami imamı, İmamoğlu'na yapılan eleştirilere sert yanıt verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel ile birlikte Kayışdağı İmam Hüseyin Camii’nde Cuma namazı kıldı. İmamoğlu, camiye geleceği için bazı çevrelerin sosyal medyada yaptığı “camiyi seçim bürosuna çevirdiler” şeklindeki propagandaya cami cemaati ve imamı tepki gösterdi.

İmam, seçim bürosu yakıştırması yapanlara “Başka camilere cumaya giden yönetici yok mu? Bu kelimeyi kullananlar aymazdırlar, şuursuz ve basiretsizdirler” dedi.

Camide toplanan vatandaşlara hitap eden Kayışdağı İmam Hüseyin Cami imamı Mehdi Aksu şunları söyledi:

“Yöneticilerin cumaya gitmesi kadar doğal bir şey yoktur. Başkanımız daha buraya gelmeden birileri servis yaptılar. ‘Bunlar camiyi seçim bürosuna çevirmişler’ diye. Başka camilere cumaya giden yönetici yok mu?

Niye oralara seçim bürosu denilmiyor da İmam Hüseyin’in adının müzeyyen olduğu bu mekana seçim bürosu deniliyor? Bu kelimeyi buraya kullananlar ya aymazdırlar ya şuursuz, basiretsizdirler. Başkanımız şu anda 16 milyonun başkanı.

"BİLSİNLER Kİ BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Beş senedir de bizi ziyarete gelmemişti. Bizi sevindirmek için ziyarete geldiler. Ve gelmişken cumayı da burada kılmayı uygun gördüler. Bundan daha doğal ne olabilir Allah aşkına? Bunu farklı değerlendirip gece saat 12’de sosyal medyayla sağa, sola, masaj transferi yapıp da mide bulandıranlar, toplumu ayrıştırmaya çalışanlar bilsinler ki başarılı olamayacaklar.

Bu toplum Sünnisiyle Alevisiyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Şiisiyle tek yürek bir toplumdur. Kim sizlere bunlar üzerinden ayrıştırıcı söylemlerde bulunursa bil ki onların derdi sizi sömürmektir. Biz onu seviyoruz.

Ve biz onu ayrıştırıcı dil kullanmadığı için seviyoruz. Siyasi kimlik için konuşmuyorum. Siyasetçi olduğu için de konuşmuyorum. Biz onu mezhepçilik yapmadığı için seviyoruz. Yönettiği İstanbul’da Alevi- Sünni- Şii ayrımı yapmadığı için seviyoruz. İşte bugün başkanımızın burada olması bu söylediklerimin kanıtıdır. Ayrım yapsaydı buraya gelmezdi.”

Haber Kaynağı : 12punto