Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Büyük kulüplerde oynamış Anadolu takımı futbolcuları

Süper Lig'in 4 büyükleri kadrolarında pek çok yıldız oyuncuları barındırıyor. Bu futbolcuların büyük bir çoğunluğu kariyerinde daha önce Avrupa'nın önemli ekiplerinde forma giymiş isimler. Fakat Anadolu kulüplerinde forma giyen futbolcularda ligimize renk katıyor. İşte Anadolu ekiplerinde forma giyen yıldız futbolcular...

Büyük kulüplerde oynamış Anadolu takımı futbolcuları

Dünya futbolunda adından söz ettirmiş birçok yıldız isim, Süper Lig'in dört büyükleri dışında da forma giyiyor.

İşte Anadolu'da top koşturmuş dünya yıldızları...

JONJO SHELVEY (ÇAYKUR RİZESPOR)

Jonjo Shelvey, Süper Ligde forma giyen en büyük kariyerlerden birine sahip. 31 yaşındaki İngiliz yıldız, futbola Charlton Athletic altyapısında başladı. Shelvey daha sonra 2010 yılında Liverpool'a transfer olmayı başardı. Liverpool'da fazla forma şansı bulamayan Shelvey sonrasında Swansea City'e transfer oldu. Fakat başarılı futbolcu kariyerindeki en büyük sıçramayı Newcastle United'te yapmayı başardı. İngiliz ekibinde geçirdiği 7 sezonun ardından kısa bir Nottingham Forest dönemi bulunan yıldız futbolcu, 2023 yazında Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'a transfer oldu. Takımın merkezdeki en önemli parçalarından biri olan Shelvey, Rizespor formasıyla 20 maça çıktı.

LUIS NANİ (ADANA DEMİRSPOR)

Luıs Nani, Süper Lig'de forma giyen bir diğer büyük kariyer olarak dikkat çekiyor. Kariyerine Sporting Lizbon altyapısında başlayan Nani, 2007 yılında 25 milyon euro karşılığında Manchester United'e transfer oldu. İngiliz ekibine kısa sürede adapte olmayı başaran Portekizli hücum oyuncusu, Sir Alex Fergusen'in tercih ettiği 4-4-2 diziliminin ne önemli isimlerinden biri olmayı başardı. İngiliz devinde 1 Şampiyonlar Ligi ve 4 kez İngiltere ligi şampiyonlukları yaşayan Nani'nin yolu 2015 yılında Türkiye'den geçti.Fenerbahçe'ye transfer olan Nani, Türkiye'de geçirdiği 1 yılın ardından Valencia'ya transfer oldu. İspanya'da aradığını bulamayan yıldız, daha sonrasında İtalyan ekibi Lazio'ya transfer oldu. 37 yaşındaki sol kanat şu an ise Adana Demirspor takımında forma giyiyor. 

Nani, Adana ekibinde oynadığı 21 maçta 730 dakika süre aldı.

 MARİO BALOTELLİ (ADANA DEMİRSPOR)

Ligimizin bir diğer yıldızı da Adana Demirspor'da forma giyiyor. Balotelli kariyerinde İnter, Milan, Manchester City, Nice, Liverpool ve Marsilya gibi Avrupa'nın önde kulüplerinde forma giydi.İtalya Milli Takımı ile de pek çok turnuvada boy göstermeyi başardı. Fakat İtalyan santrafor belli bir zaman sonra oynadığı futboldan çok özel hayatında yaşadığı skandallarla gündeme geldi.Yaşadığı disiplin sorunları nedeniyle üst seviye futboldan uzaklaşan Balotelli, 2022 yılında Adana Demirspor'a transfer oldu. Adana ekibinde geçirdiği ilk dönemde oldukça etkili bir performans sergileyen ve taraftarların sevgilisi olan Balotelli, sonrasında İsviçre ekibi Sion'a transfer oldu. Balotelli 1 yıllık aranın ardından tekrardan Adana Demirspor'a tranfer oldu.

REY MANAJ (SİVASSPOR)

Bu sezon Sivasspor formasıyla dikkat çekici bir performans sergileyen ve takımın gol yükünü sırtlayan yıldız Rey Manaj'da Süper Lig'de önemli bir kariyere sahip futbolculardan biri. Arnavut futbolcuyu 2015 yılında İtalyan devi İnter, bir sezonluğuna kiraladı. İnter bir sonraki sezon Manaj'ın bonservisini almış olsa da oyuncu İtalyan ekibinde sadece 6 maçta forma giyebildi. 

Manaj, kısa geçen İnter kariyerinin ardından 2020 yılında Katalan devi Barcelona'ya transfer oldu. Fakat arnavut fubolcu Barcelona'da hiç oynama şansı bulamadı.

AHMED MUSA (SİVASSPOR)

Sivasspor forması giyen Ahmed Musa, ligimizin önemli futbolcularından biri olarak dikkat çekiyor. Bu sezon Sivas ekibinde fazla forma şansı bulamasa önemli bir kariyere sahip futbolculardan biri. Bir dönem piyasa değeri 18 milyon euro'ya kadar çıkan Ahmed Musa, CSKA Moskova ve ardından İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City gibi takımların formalarını giydi. 

CSKA Moskova formasıyla 164 maça çıkan ve bu mücadelelerde 61 gol atıp 33 asist yapan Musa, gösterdiği bu performans ile İngiltere'ye transfer oldu. Leicester City formasıyla 33 maça çıkan Ahmed Musa, İngiliz takımında beklenen performansı ortaya koymakta zorlandı.

31 yaşındaki Nijeryalı forvet'in Türkiye'deki ilk durağı ise Fatih Karagümrük oldu. Karagümrük döneminin ardından bir diğer Süper Lig ekibi Sivasspor'a transfer olmuştu.

MAX GRADEL (GAZİANTEP FK)

Ligimizin önemli yıldızlarından biri de bu sezon başında Sivasspor'dan Gaziantep FK'ya transfer olan Fildişi Sahilli sol kanat Max Gradel oldu. Kariyerinde Leicester City, Saint-Étienne ve FC Toulouse gibi takımlarda forma giydi. Hücum oyuncusu özellikle Fransa'da sergilemiş olduğu performansla adından sıkça söz ettirmişti. 

2020-21 sezonunda Touuluse'den Sivasspor'a transfer olan Gradel, Sivas ekibinde ligde ve Avrupa Kupalarında etkili maçlar çıkarmayı başardı. Atletizmi ve top tekniği ile dikkat çeken Gradel, her ne kadar yaş aldıkça atletik özelliklerini kaybetse de deneyimiyle takıma katkı sunmayı başardı. Gradel, Sivasspor formasıyla Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

LAZAR MARKOVİC (GAZİANTEP FK)

Listemizin bir diğer futbolcusu da Gaziantep FK’nın hücum oyunncusu Lazar Markovic. Özelllikle alt yaş kategorilerinde gösterdiği performansla büyük takımların radarına giren ve geleceğin en büyük yeteneklerinden biri olarak görülen Lazar Markovic, altayapısında yetiştiği Partizan’dan Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. Benfica’da geçirdiği 1 sezonun ardından 25 milyon euro karşılığında Liverpool’a transfer olan Markovic, İngiltere’de beklenen performansı sergileyemedi. Sırasıyla Fenerbahçe, Sporting, Hull City ve Anderlecht takımlarında kiralık olarak forma giyen Markovic, bu kulüplerin hiçbirinde istikrarlı bir performans ortaya koyamadı. Özellikle hamstring bölgesinde yaşadığı sakatlıklar dolayısıyla üst seviyede oynanan futbolun çok uzağına düşen Sırp futbolcu, 2022-23 sezonundan beri Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK forması giyiyor.

NİCOLAS N’KOULOU (GAZİANTEP FK)

Gaziantep FK başarılı stoperi Nicolas N’Kouluo’da parlak bir kariyere sahip futbolculardan biri. 33 yaşındaki Kamerunlu stoper kariyerinin büyük bir çoğunluğu Fransa’da geçirdi. N’Kouluo Monaco, Marsilya ve Olimpik Lyon gibi Fransa’nın önde gelen kulüplerinde forma giydi. Fransa kariyerinin ardından kısa bir Torino dönemi olan savunma oyuncusu, geçtiğimiz sezonun başında Gaziantep ekibine transfer olmuştu. 

PAPY DJİOBODJI (GAZİANTEP FK)

Gaziantep FK’nın bir diğer savunma oyuncusu Papy Djıobodji’de Chelsea ve Werder Bremen gibi takımlarda forma giydi. 2015 yılında Nantes’ten Chelsea’ye transfer olan Djıobodjı, İngiliz ekibinde sadece 1 maçta forma giyebildi. 2016 yılında Almanya’nın köklü ekiplerinden Werder Bremen’e transfer olan Djıobodjı, Alman ekibinde geçirdiği bir sezonda 16 resmi maçta forma giydi. 

STEVEN NZONZİ (KONYASPOR)

Anadolu takımlarında forma giyen ve geçmişinde büyük kulüplerde forma giymiş futbolcular listemizdeki son futbolcu Konyaspor’un orta sahası Steven Nzonzi oldu. Nzonzi kariyerinde Roma, Sevilla gibi takımların formasını giydi. Sevilla forması ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Fransız orta saha, ülkemizde 2019-20 sezonunda Galatasaray forması da giymişti. Nzonzi bu sezon Konyaspor formasıyla 19 lig maçında forma giydi.

Nzonzi, aynı zamanda Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Fransa Milli Takımı’nın geniş kadrosunda yer almış ve Dünya Kupası zaferi yaşamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Adana Demirspor Anadolu Sivasspor Gaziantep FK